ZZ.lv ARHĪVS

Lāčplēša dienu Dobelē atzīmēs ar Gaismas gājienu, Zemessardzes tehnikas demonstrējumiem un sveču rakstiem

zz.lv

2016. gada 31. oktobris 08:00

214
Lāčplēša dienu Dobelē atzīmēs ar Gaismas gājienu, Zemessardzes tehnikas demonstrējumiem un sveču rakstiem

Pieminot Latvijas valsts armijas uzvaru pār Rietumkrievijas brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919. gada 11. novembrī, Dobeles novada pašvaldība un Dobeles pilsētas kultūras nams aicina uz svētku pasākumiem, informē kultūras darba menedžere Sandra Ķiņķere.

11. novembrī pulksten 16 uz Zemessardzes tehnikas demonstrējumiem vēsturiskajā Tirgus laukumā, kā arī turpat salocīt karogkrāsas lentīti gan sev, gan citiem. Pulcēšanās svētku gājienam no pulksten 17 – Gaismas gājiens sāksies pulksten 17.40 un vedīs no Tirgus laukuma pa Baznīcas un Brīvības ielu līdz Atbrīvošanas piemineklim.

Pulksten 18 paredzēts svinīgs brīdis pie Dobeles Atbrīvošanas pieminekļa un sadziedāšanās ar mūziķiem Endiju Rožkalnu un Kristapu Bumbieri, pēc tam iespēja sasildīties ar siltu tēju un zupu.

No pulksten 16 izglītības iestādes kopā ar Dobeles Sociālo pakalpojuma centru un Sarkanā Krusta nodaļu Dobelē veidos sveču rakstus.

Godinot latviešu karavīru piemiņu, ikviens 11. novembrī aicināts iedegt svecīti arī mājokļa logos!

Pasākumu rīko Dobeles novada pašvaldība un Dobeles pilsētas kultūras nams sadarbībā ar Zemessardzes 51. kājinieku bataljonu, Dobeles izglītības un pašvaldības iestādēm.