ZZ.lv ARHĪVS

Labiekārtota Kalnciema bērnudārza «Mārīte» un Līvbērzes vidusskolas teritorija (FOTO)

zz.lv

2016. gada 28. oktobris 19:40

10038
Labiekārtota Kalnciema bērnudārza «Mārīte» un Līvbērzes vidusskolas teritorija (FOTO)

Līdz ar siltā laika beigām noslēgušies izglītības iestāžu teritorijas labiekārtošanas darbi. Piektdien, 28. oktobrī, apkārtnē paveikto izrādījusi Kalnciema pirmsskolas izglītības iestāde «Mārīte», savukārt 31. oktobrī svinīgs pasākums plānots Līvbērzes vidusskolā, kur varēs apskatīt arī atjaunoto skolas mājturības un tehnoloģiju ēku, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

«Ja 2014. gadā Jelgavas novadā būtiskākie darbi bija vērsti uz izglītības iestāžu rekonstrukciju un fasāžu sakārtošanu, tad pērn, ņemot ilgtermiņa aizņēmumu Valsts kasē 1,5 miljonu eiro apmērā, tika uzsākti vērienīgi skolu apkārtnes labiekārtošanas darbi. Tos realizēja astoņās izglītības iestādēs, tostarp Kalnciema pirmsskolas izglītības iestādē «Mārīte»,» stāsta D.Kaņepone.

Visu astoņu iestāžu teritorijā veiktie darbi bija līdzīgi – lietus ūdens kanalizācijas sakārtošana, apgaismojuma atjaunošana vai ierīkošana, celiņu tīkla optimizācija un pārplānošana, stāvlaukuma ierīkošana, žoga atjaunošana un rotaļu elementu nomaiņa. Daļā skolu šie darbi noslēdzās jau pērn, bet citās, kā, piemēram, «Mārītē», labiekārtošanas darbi tika sadalīti divās kārtās, otrajai kārtai noslēdzoties šī gada 30. septembrī. Bērnudārza apkārtnē ierīkots bruģa klājums, drošības gumijas iesegumi un uzstādītas bērnu rotaļu ierīces. Tāpat arī ierīkots apgaismojums, uzstādītas trīs nojumes un apzaļumota teritorija. Kopējās izmaksas veido 252 997 eiro.

Ņemot ilgtermiņa aizņēmumu Valsts kasē, pavasarī teritorijas labiekārtošanas darbi tika uzsākti Līvbērzes vidusskolas apkārtnē. Uzstādīti droši, mūsdienīgi un vizuāli glīti rotaļu elementi, jauni apgaismojuma stabi, žogs, ierīkots automašīnu stāvlaukums, nodrošināta lietus kanalizācija un veikta teritorijas apzaļumošana. Kopējās izmaksas – 187 442 eiro.

Paralēli Līvbērzes vidusskolas teritorijas labiekārtošanai būvniecības darbi noritēja arī skolas mājturības un tehnoloģiju ēkā.. Mājturības ēka ir 1933. gadā celta būve, kas atrodas atsevišķi no skolas. Lai skolēnu mājturības stundas beidzot varētu noritēt komfortablos apstākļos, noslēgušies vērienīgi darbi – atjaunots jumts un ar kaļķa un cementa javu pārveidotas mūra šuves. Lielākie pārbūves darbi risinājušies ēkas iekšpusē, siltinot grīdu, sienas un pārsegumus, ierīkojot jaunu elektroinstalāciju, atjaunojot iekšējo ūdensvadu un kanalizāciju. Kopējās izmaksas – 129 028 eiro – arī tiks segtas no ilgtermiņa aizņēmuma Valsts kasē.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība