ZZ.lv ARHĪVS

Sesavas pamatskolas sporta zāle slēgta ēkas plaisu dēļ

zz.lv

2016. gada 27. oktobris 17:22

1294
Sesavas pamatskolas sporta zāle slēgta ēkas plaisu dēļ

«Sesavas pamatskolas vadība pieņēma lēmumu uz laiku atcelt nodarbības skolas sporta zālē, jo ēkā vietām bija izveidojušās plaisas. Sesavas skolas direktore Ināra Nikolajeva, reaģēdama uz notiekošo un nebūdama pārliecināta par bērnu drošību, pieņēma lēmumu skolas audzēkņiem sporta nodarbības nodrošināt citur,» atbildot uz portāla zz.lv lasītājas jautājumu, kāpēc slēgta Sesavas pamatskolas sporta zāle, skaidro Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Jelgavas novada Būvvalde tajā pašā dienā pārbaudījusi ēku un sastādījusi atzinumu, kas tika iesniegts Būvniecības valsts kontroles birojā, informē D.Kaņepone. Būvvalde konstatējusi, ka sienas ir saplaisājušas vairākās vietās, taču galvenokārt administrācijas korpusā – pašā sporta zālē redzamu defektu nav. Tā kā nesošās konstrukcijas ir stabilas, ēkas ekspluatācijas pārtraukšana neesot nepieciešama un zāli var izmantot sporta aktivitātēm. Pēc nedēļas ēku apskatīja arī Būvniecības valsts kontroles biroja pārstāvji, kas tāpat kā Jelgavas novada Būvvalde secinājuši, ka nepastāv telpu ekspluatācijas aizliegums.

«Visticamāk skolas direktore vēlas simtprocentīgu drošību, sagaidot defektu novēršanu,» D.Kaņepone skaidro zāles slēgšanu. Viņa atgādina – eksperti atzinuši, ka ēka ir droša, vienīgi paskaloto pamatu dēļ ēkas konstrukcija vienā sānā nedaudz nosēdusies. Pašvaldība pašlaik plāno darbus defektu novēršanai.

D.Kaņepone arī teic, ka septembrī un oktobrī pedagogi stundas nereti nolemj vadīt ārpus telpām, ko atļauj arī mācību programma, piedāvājot vieglatlētikas un citu disciplīnu nodarbības. Nelabvēlīgu laikapstākļu gadījumā Sesavas skolēni sporta stundas aizvada Vilces pamatskolā. «Visticamāk jau tuvākajā laikā nodarbības sporta zālē tiks atsāktas. Savukārt pašvaldība organizēs būvdarbus konstrukcijas defektu novēršanai administrācijas korpusā,» tā D.Kaņepone.


Foto: Raitis Puriņš