ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novada pašvaldība atbalsta sešas jaunas uzņēmējdarbības idejas

zz.lv

2016. gada 25. oktobris 14:38

1340
Jelgavas novada pašvaldība atbalsta sešas jaunas uzņēmējdarbības idejas

No konkursa «Esi uzņēmējs Jelgavas novadā» pirmajā kārtā aizstāvētajām septiņām uzņēmējdarbības idejām nolemts atbalstīt sešas, informē novada pašvaldība.

Lielāko punktu skaitu un pašvaldības starta kapitālu 1500 eiro apmērā saņēma Kristīne Ozoliņa, kas jau aizsākusi cūku pupu kraukšķu «Pupuchi» ražošanu. Inovatīvais produkts jau izpelnījies interesi publiskajā telpā, kad tas prezentēts gan pārtikas izstādē «Riga Food», gan aicinājumā pašvaldību atbalstīt viņas ieceri atrast telpas un ierīkot ražotni Jelgavas novada teritorijā. K.Ozoliņa uzsākusi aktīvu uzņēmējdarbību, taču saimnieciskā darbība aizvien vēl bija noformēta kā pašnodarbināta persona. Cūku pupu kraukšķi ar dažādām garšām jau pieejami pārtikas tirdziņos un veselīga uztura veikaliņos. K.Ozoliņa, saņemot starta kapitālu no pašvaldības, cer iegādāties pupu tīrīšanas mašīnu, kas ievērojami atvieglos šobrīd ar rokām veicamo darbu.

1000 eiro atbalsts piešķirts Līvai Jubaltei, kas prezentēja pinjatu ražošanu, pasākumu un svinību inventāra gatavošanu un tirdzniecību. Biznesa ideja galvenokārt balstīta uz L.Jubaltes prasmēm gatavot īpašus dekorus svinībām, bērnu ballītēm un jubilejām. Radīto produktu reklamēšana galvenokārt saistīta ar reklāmu sociālajos tīklos un internetveikala darbību.

Raivis Andersons, kas kā dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu biznesa ideju aizstāvēja ķiploku audzēšanu, arī ieguva pašvaldības atbalstu 1000 eiro apmērā ķiploku stādāmā aparāta un riteņarklu iegādei. R.Andersons ir pārliecināts – veicot precīzu šķirnes atlasi atbilstoši Latvijas meteoroloģiskajiem apstākļiem un pakāpeniski kāpinot ķiploku audzēšanas apjomus, viņš pierādīs, ka Latvijas ķiploks cenas ziņā spēj konkurēt ar tiem, kas ievesti no Ķīnas.

Teritoriju atbrīvošana no kokiem, krūmiem un to šķeldošana ir Valta Neilanda uzņēmējdarbības ideja. V.Neilands jau pašlaik to dara, bet izmanto zaru smalcinātāju. Par konkursa balvu 1000 eiro viņš vēlētos iegādāties šķeldotāju pilna ražošanas cikla nodrošinājumam.

Ar 1000 eiro tika atbalstīts arī Antons Plavoks. Viņš prezentēja latvisko pirts tradīciju pakalpojumu Jaunsvirlaukas pagastā. Topošais uzņēmējs vēlas ne tikai piedāvāt pirts rituāla un pirtnieka pakalpojumus individuāliem klientiem vai nelielām kompānijām, bet arī dalīties zināšanās par pirtī iešanu. Viņa mērķis ir izglītot pēc iespējas vairāk cilvēku, veicinot gan fiziskās, gan garīgās veselības harmonisku mijiedarbību un atveseļošanos. Pašvaldības piešķirto finansējumu A.Plavoks vēlas ieguldīt datora un projektora iegādei, mācību telpas iekārtojumam.

Savukārt 500 eiro saņēma Sanita Bēma, kura vēlas sniegt floristikas pakalpojumus. Viņa cer attīstīt dekorēšanu un iegūto balvu vēlas ieguldīt profesionālu līmes pistoļu un oāžu iegādē.

Konkursa laureātus apbalvos 29. novembrī pulksten 10 Jelgavas novada pašvaldībā.

Konkursa «Esi uzņēmējs Jelgavas novadā» pamatnosacījumi paredz, ka biznesa idejas pieteicējam ir jābūt Jelgavas novadā deklarētam iedzīvotājam, kam vēl nav reģistrēta uzņēmējdarbība, bet kas lolo uzņēmējdarbības ideju, kurš ar atbilstošu prasmju kopumu ir gatavs sniegt savu pakalpojumu vai kas mājas apstākļos jau radījis kādu potenciālu ražošanas produktu.

Konkursa kopējais balvu fonds ir 6000 eiro. Vērtējuma kritēriji paredz izraudzīties dzīvotspējīgāko, konkurētspējīgāko un arī atraktīvāko dalībnieku tirgum un pārstāvētajām uzņēmējdarbības jomām Jelgavas novadā.

Jelgavas novada pašvaldība šādu konkursu organizē jau otro gadu pēc kārtas ar mērķi motivēt iedzīvotājus realizēt savas biznesa idejas jaunu produktu vai pakalpojumu radīšanai un sniegt pašvaldības atbalstu fizisku personu biznesa ideju realizācijai, kā arī sekmēt jaunu komersantu (saimnieciskās darbības veicēju) veidošanos Jelgavas novadā.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība