ZZ.lv ARHĪVS

Reģionālo biznesa ideju konkursā pieteiktas 313 idejas no visas Latvijas, 43 no Zemgales

zz.lv

2016. gada 25. oktobris 11:04

169
Reģionālo biznesa ideju konkursā pieteiktas 313 idejas no visas Latvijas, 43 no Zemgales

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) organizētajā reģionālo uzņēmējdarbības ideju konkursā «Biznesa ekspresis» pieteiktas 313 idejas no visas Latvijas, informē VARAM pārstāve Sabīne Dzene.

Visvairāk – 90 – ideju saņemts no Rīgas reģiona, tam seko Vidzeme ar 84 idejām, Latgale ar 52, Kurzeme ar 44 un Zemgale ar 43 idejām.

Konkursam pieteiktas biznesa idejas par dažādu produktu un pakalpojumu attīstību pārtikas ražošanas, medicīnas, tekstilrūpniecības, reģionālā tūrisma, lauksaimniecības, kultūras un citās nozarēs.

«Uzņēmējdarbības attīstībai būtiski priekšnoteikumi ir reģionu konkurētspēja un ilgtspējīga attīstība. Esam gandarīti par pieteikumiem no visiem Latvijas reģioniem, kas apliecina iedzīvotāju gatavību attīstīt uzņēmējdarbību. Pieteiktās idejas liecina par konkursantu spēju prast izmantot reģionālos resursus, tādējādi radot papildus pievienoto vērtību savam reģionam,» atzīmē VARAM Reģionālās politikas departamenta direktors Raivis Bremšmits.

Konkursā iesniegtās idejas līdz 13. novembrim vērtēs komisija. Komisiju veido VARAM, Ekonomikas ministrijas, Latvijas plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centru, biedrības «Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls» (LatBAN), kā arī plānošanas reģionu deleģētie uzņēmēju pārstāvji.

Vērtēšanā tiks ņemts vērā iesniegtās idejas pieteikums, motivācijas aptauja un idejas autora uzņēmēja gēna testa rezultāts.

Konkursa nākamais posms ir biznesa plānu izstrāde un iesniegšana, kas norisināsies no 14. līdz 27. novembrim. Kopumā uz otro sacensību posmu tiks izvirzītas 50 labākās biznesa idejas no katra Latvijas plānošanas reģiona – Rīgas, Zemgales, Kurzemes, Vidzemes un Latgales –, izvēloties desmit labāko biznesa ideju autorus.

No 13. līdz 23. decembrim plānoti konkursa noslēguma pasākumi, kuru laikā katrā no plānošanas reģioniem tiks noteiktas labākās biznesa idejas un konkursa uzvarētāji.

Reģionālo konkursu finālos piedalīsies piecu labāko biznesa ideju autori no katra plānošanas reģiona un cīnīsies par naudas balvu savas idejas tālākai attīstībai.

1. vietas ieguvēji saņems 5 000 eiro naudas balvu, 2. vieta – 3 000, bet 3. vieta – 2 000 eiro balvu jau pēc nodokļu nomaksas. Kopējais konkursa balvu fonds ir 50 000 eiro, kas starp plānošanas reģioniem tiks sadalīts vienlīdzīgi.

Reģionālo biznesa ideju konkursa «Biznesa ekspresis» mērķis ir atrast un pilnveidot labākās biznesa idejas visā Latvijā, tādējādi sekmējot uzņēmējdarbības attīstību reģionos un veicinot interesi par uzņēmējdarbību kopumā.

Konkursu rīko VARAM Norvēģijas finanšu instrumenta programmas LV07 «Kapacitātes stiprināšanas un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēģijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālām iestādēm» projektā «Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde» (projekta Nr. 4.3-24/NFI/INP-001) sadarbībā ar sabiedrisko attiecību aģentūru «Repute».

Konkursu atbalsta Latvijas plānošanas reģionu uzņēmējdarbības centri, biedrība «Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls» (LatBAN), SIA «Academia Strategies», «Sula», «Turbas», «Valmiermuižas alus», «Dabba», «CEMEX», «Amazone», «Rich Media», «Rols», «DK Projekts», IK «TĒMA-Mode».