ZZ.lv ARHĪVS

Lielvircavas muižā atjaunos vairākas telpas

Agnese Leiburga

2016. gada 20. oktobris 05:24

384
Lielvircavas muižā atjaunos vairākas telpas

Jelgavas novada pašvaldība saņēmusi apstiprinājumu projekta pieteikumam Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pro­grammā, kas tuvākajā laikā ļaus sākt atjaunošanas darbus vairākās telpās Lielvircavas muižā, informē pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Piedaloties biedrības Lauku partnerība «Lielupe» izsludinātajā atklātajā projektu konkursā, Jelgavas novada pašvaldība iesniedza projektu «Saglabāt, lai nepazaudētu – Lielvircavas muižas telpu vienkāršotā atjaunošana».

Vairākām muižas telpām plānots atjaunot grīdu un sienas, kā arī re­staurēt vai nomainīt logus un durvis. Vēsturiskajām muižas vītņveida kāpnēm paredzēts atjaunot pakāpienus, restaurēt vai atjaunot trūkstošos margu elementus. Pēc darbu nobeiguma kāda daļa kultūras un vēstures objekta varētu atdzimt jaunā veidolā, lai atjaunotajās telpās ierīkotu Jelgavas novada muižu un baznīcu ekspozīciju zāles.

No 2014. gada Lielvircavas muiža ir tūrisma apskates objekts, un gada laikā to apmeklējuši aptuveni 600 cilvēku gan dažādos pasākumos, gan ar tūrismu saistītās aktivitātēs. Tāpat muiža iesaistīta Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētajā Leģendu naktī, kas piesaista arvien vairāk interesentu un dalībnieku.

Projekta īstenošanas laiks plānots no šī gada oktobra līdz 2017. gada augusta beigām. Projekta kopējais finansējums ir 26 929,41 eiro, tai skaitā  ELFLA līdzfinansējums – 13 913,60 eiro, pašvaldības – 13 015, 81 eiro apmērā.


Foto: Raitis Puriņš