ZZ.lv ARHĪVS

Piedāvā bezmaksas konsultācijas miega traucējumu gadījumā

zz.lv

2016. gada 11. oktobris 12:41

247
Piedāvā bezmaksas konsultācijas miega traucējumu gadījumā

Ikviens, kurš cieš no miega traucējumiem, tiek aicināts apmeklēt privāti praktizējošo psihiatru un neirologu bezmaksas konsultācijas, kas norisināsies Jelgavā, Rīgā, Jūrmalā, Daugavpilī, Rēzeknē, Liepājā un Valmierā līdz pat novembrim. Bezmaksas konsultācijas tiek organizētas kampaņā «Labs miegs – labai veselībai».

«Liela daļa sabiedrības aizvien pienācīgi nenovērtē pilnvērtīga miega nozīmi cilvēka dzīvē – lai gan sākotnēji var šķist, ka dažas negulētas stundas neko nemainīs, pat tās var radīt noguruma sajūtu un sliktu pašsajūtu visas dienas garumā. Tāpat – samazināt koncentrēšanās spējas, kam var būt izšķiroša loma, piemēram, vadot automašīnu. Savukārt ilgstoši miega traucējumi var nelabvēlīgi ietekmēt visu organismu kopumā, tostarp vājināt imunitāti, izraisīt endokrīnās sistēmas traucējumus un pat depresiju. Tieši tāpēc aicinām ikvienu, kurš cieš no miega traucējumiem, izmantot šo iespēju un bez maksas konsultēties ar kādu no akcijā iesaistītajiem speciālistiem, kuri varēs ieteikt atbilstošāko risinājumu miega traucējumu novēršanai,» teic miega ārste psihiatre Ija Cimdiņa.

Pieteikties privāti praktizējošo psihiatru un neirologu bezmaksas konsultācijām iespējams līdz 17. oktobrim, zvanot pa tālruņa numuru 26575884 katru darba dienu, izņemot ceturtdienas, no pulksten 13 līdz 16. Bezmaksas konsultācijas iespējams saņemt arī pie valsts apmaksātiem psihiatriem.

Latvijas Psihiatru asociācijas organizētā kampaņa «Labs miegs – labai veselībai» visā Latvijā tiks īstenota līdz novembra beigām. Kampaņas mērķis ir izglītot sabiedrību par biežākajiem miega traucējumu simptomiem un to cēloņiem, kā arī veidiem, kā saņemt palīdzību. Plašāku informāciju par kampaņu var atrast sociālajā tīklā «Facebook»: Facebook.com/Labsmiegslabaiveseliba


Foto: animalfair.com