ZZ.lv ARHĪVS

Aicina palīdzēt pēc insulta, bērnu cerebrālās triekas un jauniešiem ar kustību vai garīga rakstura traucējumiem

zz.lv

2016. gada 8. oktobris 12:17

162
Aicina palīdzēt pēc insulta, bērnu cerebrālās triekas un jauniešiem ar kustību vai garīga rakstura traucējumiem

Ziedojumu portāls ziedot.lv aicina iedzīvotājus palīdzēt.

Palīdzība pēc insulta

Insults ir slimība, kas piemeklē pēkšņi un sagriež kājām gaisā ne tikai pacienta, bet visas ģimenes un tuvinieku dzīvi. Turklāt lielākajai daļai pacientu pēc insulta saglabājas dažādi veselības traucējumi un zūd dzīves kvalitāte. Nereti tas saistīts arī ar darba spēju zudumu, nākas atteikties no sabiedriskās dzīves un iepriekšējā labklājības līmeņa. Insulta pacientu vajadzības ir ļoti dažādas. Atkopšanās ir ilgstoša un finansiāli dārga. Palīdzēsim cilvēkiem pēc insulta segt aprūpes līdzekļus, rehabilitāciju, smagākos gadījumos – funkcionālās gultas vai pretizgulējumu matračus. Izmaksas vienam pacientam, sākot no 25 eiro līdz pat vairākiem simtiem eiro. Palīdzēsim līdzcilvēkiem!

Atbalstiet portālā Ziedot.lv: http://www.ziedot.lv/palidziba-cilvekiem-pec-insulta-2507


Palīdzība Adriānai Švernai

Adriāna ir deviņus gadus veca meitenīte, kurai nepieciešama mūsu visu palīdzība. Mazulītes gaidīšanas laiks noritēja ar prieku. Viss bija lieliski! Sākoties dzemdību procesam, sākās pirmās problēmas un komplikācijas. Meitenītei tika uzstādīta diagnoze – bērnu cerebrālā trieka, labās puses hemiparēze, simptomātiskā epilepsija. Adriāna saprot, ko viņai saka, bet diemžēl pati nespēj runāt. Meitenītei ir kustību traucējumi. Viņa iet, tikai turoties pie rokas vai priekšmetiem. Speciālisti Adriānai rekomendē rehabilitācijas kursu centrā «Poga». Intensīvs viena mēneša rehabilitācijas kurss uzlabos Adriānas fizisko stāvokli, un, iespējams, nākotnē meitenīte spēs staigāt pati. Viena kursa izmaksas ir 2095 eiro. Palīdzēsim Adriānai!

Atbalstiet portālā Ziedot.lv: http://www.ziedot.lv/palidziba-adrianai-svernai-2506


Palīdzība bērniem un jauniešiem Balvos

Balvu pusē – Balvu, Viļakas un Rugāju novadā – palīdzība nepieciešama 18 bērniem un jauniešiem ar kustību vai garīga rakstura traucējumiem. Šie bērni ir ļoti īpaši saviem vecākiem, jo jau kopš bērnības viņi prasa īpašas rūpes. Rūpes par viņiem būs visa mūža garumā. Šīs slimības nevar izārstēt, taču ar tām var sadzīvot, regulāri veicot ārstu nozīmēto rehabilitāciju – reitterapiju, fizioterapiju un masāžu. Rehabilitācija palīdz stiprināt fizisko ķermeni – muskulatūru, tās tonusu, kustību koordināciju. Balvos uz vietas nav pieejama valsts apmaksāta rehabilitācija, tādēļ par šiem pakalpojumiem ir jāmaksā pašiem vai jāmēro ceļš uz tālākām pilsētām. Taču tik tāls ceļš ir pārāk grūts un dārgi izmaksā. Balvu pusē ģimenes, kas audzina smagi slimus bērnus, šādu summu nevar atļauties, tādēļ ļoti lūdz atbalstu. Lai palīdzētu visiem 18 Balvu puses bērniem un jauniešiem, nepieciešami 18 840 eiro. Palīdzēsim bērniem un jauniešiem Balvu pusē veseļoties!

Atbalstiet portālā Ziedot.lv: http://www.ziedot.lv/palidziba-berniem-un-jauniesiem-balvos-2445


Ar ziedotāju atbalstu 2016. gada augustā sniegta palīdzība 244 518,16 eiro apmērā, palīdzot Latvijas cilvēkiem un patversmēs mītošiem dzīvniekiem. «Ziedot.lv augsti novērtē sabiedrības atbalstu grūtībās nonākušajiem, tādēļ ļoti rūpīgi veicam ziedojuma izlietojumu un atskaites ik mēnesi publicējam mājas lapā www.ziedot.lv, kur varat regulāri sekot līdzi katram projektam,» tā ziedot.lv komanda.