ZZ.lv ARHĪVS

Bibliotēka aicina lasīt bezmaksas e-grāmatas un žurnālus

zz.lv

2016. gada 30. septembris 21:47

749
Bibliotēka aicina lasīt bezmaksas e-grāmatas un žurnālus

Līdz 15. novembrim Jelgavas pilsētas bibliotēku lasītājiem bez maksas pieejamas vairāk nekā 40 000 e-grāmatu un plašs žurnālu klāsts, ko var lasīt gan datorā, gan mobilajās ierīcēs ārpus bibliotēkas, informē bibliotēkas pārstāve Zane Osīte.

Kolekcija EBSCO («eBook Public Library Collection») piedāvā gan populāru pieaugušo un jauniešu daiļliteratūru, gan plašu izglītojošās literatūras klāstu tādās jomās kā veselība un fitness, spēles, amatniecība, vaļasprieki, medicīna, pavārmāksla, reliģija, atpūta un izklaide, ģeogrāfija, tirdzniecība, finanses, ģimene, laulība, folklora, sociālā un sabiedrības labklājība, mājsaimniecība un citas.

«Flipster» ir nākamās paaudzes digitālo žurnālu risinājums, kas piedāvā lielu kvalitatīvas informācijas apjomu ļoti viegli pieejamā vidē gan datorā, gan mobilajās ierīcēs. Žurnālu tematiskais aptvērums – uzņēmējdarbība, māksla un dizains, zinātne un tehnoloģijas, automobiļi, politika, sports, dzīvesstils, mūzika, literatūra, vēsture, ceļojumi, atpūta, brīvais laiks, kulinārija, dārzkopība, mājturība, vaļasprieki un intereses, mode, veselība un fitness, aktualitātes un citi.
Žurnālu adresāti ir visas paaudzes – ģimenes, bērni, tīņi, sievietes un vīrieši.
Arvien vairāk cilvēku izmanto jaunās tehnoloģijas, klēpjdatorus un mobilās ierīces, lai iegūtu informāciju un jaunas izklaides, un tas ir tikai viens no iemesliem, kāpēc digitālo žurnālu lasītāju skaits pieaug.

Bibliotēku lasītājiem e-grāmatas un «Flipster» žurnāli pieejami arī ārpus bibliotēkas, jautājiet bibliotēkās (Jelgavas pilsētas bibliotēkā, Akadēmijas ielā 26; Pārlielupes bibliotēkā, Loka maģistrālē 17; Miezītes bibliotēkā, Dobeles šosejā 100; Bērnu bibliotēkā «Zinītis», Lielajā ielā 15).


Foto: audiogramatas.lv