ZZ.lv ARHĪVS

Vēl šodien var pieteikties dalībai projektā, kur mācīsies aust un adīt cimdus

zz.lv

2016. gada 30. septembris 15:34

266
Vēl šodien var pieteikties dalībai projektā, kur mācīsies aust un adīt cimdus

Uz sešām teorētiskām un praktiskām nodarbībām aušanā un adīšanā no 8. oktobra līdz 12. novembrim aicina Dobeles Amatu māja un Dobeles pilsētas kultūras nams. Nodarbības notiks «Latvijas valsts mežu» atbalstītās Zemgales kultūras programmas projektā «Zemgaļu raksti cauri laikiem II».

Nodarbības paredzētas 8., 15., 22. un 29. oktobrī, kā arī 5. un 12. novembrī, stāsta Dobeles pilsētas kultūras nama tautas lietišķās mākslas metodiķe Eva Kulmane. 8., 15. un 22. oktobrī notiks teorētiskas un praktiskas nodarbības aušanā, tās pasniegs Kultūras un tautas mākslas centra «Ritums» tautas lietišķās mākslas studijas «Rīdze» vadītājs aušanas nozares meistars Latvijā Māris Maniņš. 8. oktobrī plānots apgūt audumu tehnikas, tehnisko zīmējumu, pēc nedēļas tiks apgūta kompozīcija, raksts, krāsu salikums audumā, 22. oktobrī tiks runāts par auduma iekārtošanu stellēs.

Savukārt 29. oktobrī, 5. un 12. novembrī notiks praktiskas nodarbības cimdu adīšanā, tās pasniegs Talsu tautas nama tautas lietišķās mākslas studijas «Dzīpars» vadītāja adīšanas meistare Valda Dedze. 29. oktobrī tiks apgūta dūraiņu adīšana, pēc nedēļas pirkstaiņu adīšana, bet noslēgumā – vēsturisko novadu cimdu adīšana.

Projekta rezultāts – katrs dalībnieks garantē, izmantojot nodarbībā gūtās zināšanas un prasmes, izgatavot vismaz vienu darbu paredzētajai izstādei «Zemgaļu raksti cauri laikiem», kura notiks 2018. gadā. Materiālu darbu izgatavošanai daļēji nodrošina projekts.

Dalību projektā var pieteikt ikviens interesents Dobeles Amatu mājā vai aizpildot pieteikuma anketu www.kulturadobele.lv un nosūtot to uz e-pastu damatumaja@gmail.com līdz šodienai.

Dalība projektā bez maksas. Tālrunis informācijai: 22049477.

Projektu finansē Valsts Kultūrkapitāla fonds, to atbalsta Zemgales Plānošanas reģions un Dobeles novada pašvaldība, nodarbības rīko Dobeles pilsētas kultūras nams un Dobeles Amatu māja.


Foto: no arhīva