ZZ.lv ARHĪVS

Pārlielupes bibliotēkas jaunās telpas nosvin ar salūtu (FOTO)

zz.lv

2016. gada 25. septembris 10:18

8600
Pārlielupes bibliotēkas jaunās telpas nosvin ar salūtu (FOTO)

Klātesot Jelgavas pilsētas bibliotēkas saimei, lasītājiem un sveicējiem, pēc vairāku mēnešu remonta atklātas Pārlielupes bibliotēkas jaunās telpas, kas kļuvušas gaišākas un šķietami plašākas.

Teju 400 kvadrātmetru lielās bibliotēkas telpas remontu nebija piedzīvojušas 20 gadu, tāpēc prieks par pārmaiņām jo lielāks, iepriekš «Ziņām» pastāstīja bibliotēkas vadītāja Veneranda Godmane. Pirmās izmaiņas vairāk nekā 2000 bibliotēkas lasītāju var pamanīt jau foajē, kas kļuvis acij tīkamāks. Darbiniekus un apmeklētājus priecē arī jaunie grāmatu plaukti, starp kuriem var brīvi pārvietoties. Aiz tiem izvietoti datori, savukārt vecajā datorzālē ierīkots bērnu stūrītis, kur atrodama 1.–4. klašu vecuma bērnu literatūra un rotaļlietas, ko novērtēs arī paši mazākie. Iekārtie griesti un siltinātā siena, aiz kuras atrodas jau gadus piecus neapdzīvotas telpas, arī līdzējuši telpas padarīt mājīgākas. Tāpat izremontēta bibliotekāru atpūtas telpa.

Svētkos sanākušos sveica 4. vidusskolas audzēkņi, pirmsskolas izglītības iestādes «Pīlādzītis» bērni, 6. vidusskolas un pilsētas bibliotēkas kolēģi.


Foto: Maksims Šaldajevs