ZZ.lv ARHĪVS

Tērvetes ražas svētkos – meža iepazīšana, tirdziņš un danči

zz.lv

2016. gada 22. septembris 12:24

594
Tērvetes ražas svētkos – meža iepazīšana, tirdziņš un danči

Rosinot ikvienu pievērst uzmanību rudens velšu ievākšanas laikam, interesenti sestdien, 24. septembrī, aicināti svinēt Meža ražas svētkus «Latvijas valsts mežu» Tērvetes dabas parkā. «Kā zināms, bagātīga raža ienākas ne tikai piemājas dārzos un druvās, bet arī mežā, kur nobriest rieksti, čiekuru sēklas, vitamīniem bagātas ogas un sēnes,» teic Tērvetes novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Ilona Līduma. 

Rudens svētkos no pulksten 12 tiks apskatītas ne vien dabas veltes, bet arī svērta un mērīta meža raža – koksne. Ikvienam būs iespēja saprast, cik ātri aug Latvijas zaļais zelts mežs un cik daudz skābekļa tas saražo. Parka Atrakciju laukumā no pulksten 14 līdz 15.30 ikviens tiks aicināts iesaistīties ielu vingrotāju kustības «Street warriors» pārstāvju aktivitātēs. Tāpat svētkos radošās darbnīcas mīsies ar interesantām izdarībām un pārsteigumiem arī citās parka daļās – Rūķīšu mežā un Pasaku mežā.

Savukārt netālu esošajā Tērvetes novada estrādē no pulksten 12 norisināsies Labrenča tirgus. Būs gan mājražotāju tirdziņš, gan ēdamu un neēdamu (bet noderīgu!) lietu izsole, gan zupa no lielā katla. Tiks svērts un sumināts Tērvetes novada Dižķirbis, būs danči un dziesmas kopā ar folkloras kopu «Dimzēns». Labrenča tirgus aktivitātes tiek realizētas projektā «Labrenča tirgus Tērvetē cauri laikiem», projektu finansē Valsts Kultūrkapitāla fonds.


Publicitātes foto