ZZ.lv ARHĪVS

«Ozoli» – ceturtie pasaulē (FOTO)

zz.lv

2016. gada 20. septembris 23:53

642
 «Ozoli» – ceturtie pasaulē (FOTO)

Divdesmit pasaules spēcīgāko klubu konkurencē pasaules atklātajā virves vilkšanas čempionātā, kas no 8. līdz 11. septembrim notika Malmē Zviedrijā, klubs «Ozoli» izcīnījis ceturto vietu. Tas uzskatāms par pēdējos gados lielāko Latviešu panākumu virves vilkšanā.

Otrās dienas sacensībās «Ozoli» sacentās svara kategorijā «MIX 600», kur piedalās četri vīrieši un četras sievietes – kopējais svars nedrīkst pārsniegt 600 kilogramu. Komandu, kas izcīnīja ceturto vietu, pārstāvēja Anda Kupriša, Laura Griestiņa, Marina Pinčuka, Antra Alksne, Andris Sarģelis, Māris Gūtmanis, Oskars Oševskis, Artūrs Romanovskis, Jānis Jansons. Komandu laukumā izveda trenera palīgs Mārtiņš Zitāns un palīgs Raimonds Struks. Aizcīnīties līdz ceturtajai vietai netraucēja arī tas, ka enkurā komandai bija sieviešu kārtas pārstāve – neraksturīgi, šai kategorijai. Šīs Latvijas sievietēm virves vilkšanā bija pirmās starptautiskās sacensības, jo vien  sezonas sākumā sieviešu kārtas pārstāves uzsāka nopietnus treniņus ar zāli klātos laukumos.

Pasaules čempionātā «Ozoli» piedalījās arī ar diviem vīru sastāviem 700 kilogramu klasē, kuri šoreiz neizkļuva no apakšgrupas, tāpēc cīņā par medaļām nepiedalījās.


Foto: no «Ozolu» albuma