ZZ.lv ARHĪVS

Arnis Līcītis (Ezītis) kopā ar Mārtiņu Vilsonu un Ivaru Kalniņu svētdien «Jelgavas miglā»

Uldis Veilands

2016. gada 16. septembris 11:38

618
Arnis Līcītis (Ezītis) kopā ar Mārtiņu Vilsonu un Ivaru Kalniņu svētdien «Jelgavas miglā»

«Zini, kā norunāsim? Runāsim tikai par lietu, bet vienkārši tāpat – nerunāsim. Kā tas ir? Nu, mēs runājam un runājam. Pļāpājam. Bet tu labāk paklusē… Taču, ja reiz ko saki, – tieši desmitniekā,» jau sarunas sākumā vienojamies ar aktieri Arni Līcīti, Ezīša lomas atveidotāju izrādē «Ezītis miglā». Arī šis visnotaļ prātīgais formulējums nācis no krievu rakstnieka Sergeja Kozlova Ezīša, kas radis savu mājvietu grāmatā «Ezītis miglā un citas pasakas».

– Dzirdēts arī pa pusei draudzīgs, pa pusei neizpratni raisošs formulējums – ko tad pieauguši veči (domāts acīmredzot trio Mārtiņš Vilsons, Arnis Līcītis, Niks Matvejevs, vēlāk Ivars Kalniņš) ņemas ar pasakām? Kā īsti sākās Ezīša stāsts miglā? Kas ir šīs izrādes idejas autors?

Ideja pieder Latvijas Radio režisorei Diānai Bērzai. Viņa piezvanīja un jautāja – vai tu negribi piedalīties «Ezītī miglā»? Mans pirmais pretjautājums bija – vai radiouzvedums? Nē, uz skatuves. Dzīvnieciņus spēlēt? Nē. Mēģināsim tās pasakas uzlikt uz skatuves. Nu, un kas tad es būšu? Tu būsi Ezītis. Un kas tad būs mans partneris?

Toreiz vēl atbildi nesaņēmu, bet pēc nedēļas Diāna man zvanīja, ka partneris būs Mārtiņš Vilsons. Tad mēs satikāmies, izrunājāmies, un Mārtiņš uzņēmās dramaturga funkcijas – uzrakstīja scenāriju – un kopā ar Zani Vilsoni kļuva arī par izrādes režisoriem.


Foto: Raitis Puriņš. Visu interviju lasiet 15.–21. septembra «Zemgales Ziņās»