ZZ.lv ARHĪVS

Pasta nodaļā atstātais aizdomīgais priekšmets – audio atskaņotājs (papildināts)

zz.lv

2016. gada 9. septembris 12:03

2227
Pasta nodaļā atstātais aizdomīgais priekšmets – audio atskaņotājs (papildināts)

(Papildināts ar «Latvijas Pasta» pārstāvju komentāru)


Satiksmes ielas pasta nodaļā uz letes atstātais aizdomīgais nezināmas izcelsmes priekšmets – kastīte ar vadiem, kuras dēļ tika izsaukti operatīvie dienesti un pretterorisma vienība «Omega», izrādījies audio atskaņotājs, informē Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Kā ziņots, iespējams, sprādzienbīstama priekšmeta dēļ vakar pēcpusdienā tika nobloķēta satiksme un norobežota teritorija Satiksmes ielā pie pasta nodaļas. Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas pārstāve Sandra Reksce apstiprināja, ka policisti saņēmuši informāciju par priekšmetu ar vadiem, kas atstāts uz apkalpošanas letes pasta nodaļā. Pašvaldības policisti par notikušo informējuši Valsts policiju, kas rīkojoties atbilstoši šādiem gadījumiem, no Rīgas izsauca speciālo vienību «Omega»

Vēlāk «Omega» darbinieki iepakojumu iznīcināja un apkārtnē tika atjaunota satiksme.

Kā skaidro I.Sietniece, saistībā ar šo gadījumu, policija noskaidrojusi, ka divi jaunieši – 1999.un 2000.gadā dzimušie, tajā pašā dienas pēcpusdienā bija vērsušies pasta nodaļā, lai izņemtu naudu. Līdzpaņemto priekšmetu, kas ir audio atskaņošanas ierīce, aizmāršības dēļ jaunieši aizmirsuši uz letes. Par notikušo policijā uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 20. nodaļas pat noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

«Lēmumu par pasta nodaļā atstātā aizdomīgā priekšmeta izņemšanu pieņēma attiecīgās kompetentās iestādes, kas arī pieņēma lēmumu par satiksmes ierobežošanas nepieciešamību un priekšmeta iznīcināšanu pēc attiecīgu pārbaužu veikšanas. Šādu jautājumu izšķiršana nekādā veidā neietilpst «Latvijas Pasta» darbinieku kompetencē – saskaņā ar likumu mums par nodaļās atstātiem priekšmetiem jāinformē Valsts policija, kas pieņem lēmumu par tālāko rīcību ar šiem priekšmetiem,» VAS «Latvijas Pasts» viedokli pauž tā pārstāve Eva Puriņa.


Foto: Everita Šimkevica