ZZ.lv ARHĪVS

Sievietes kaislības modes namā «Tēma»

Agnese Leiburga

2016. gada 8. septembris 12:01

647
Sievietes kaislības modes namā «Tēma»

«Sieviete, kaisle, sarkans» – tāds ir nosaukums gleznojumu izstādei, kuru rīt pulksten 18.30 atklās modes namā «Tēma». «Nepretendējam uz augstiem novērtējumiem, bet uzsvaru liekam uz baudu just krāsu, formu, noskaņu. Lai gan, manuprāt, te ir arī izcili darbi,» teic modes nama saimniece Daiga Latkovska.

Izstādē būs aptuveni 18 dažādu lielumu darbi, kuri tapuši, lielākoties iedvesmojoties no citu mākslinieku fotogrāfijām, gleznojumiem. Kā stāsta Daiga, gleznu autores tiekas divas reizes mēnesī vai biežāk. Kāda turpina gleznot mājās, kāda gaida kārtējo satikšanos «Tēmā». Gleznošanas un krāsu spēles studijas dalībnieces satiekas kopš janvāra. Pamatā tās ir jelgavnieces un iecavnieces, lielākoties amatiermākslinieces.

«Ieklausāmies mūsu skolotājas Intas Paulsones padomos, ieteikumos, norādījumos. Inta bija arī mana pasniedzēja LLU, kad studēju mājturību. Pie viņas apguvu kompozīciju, zīmēšanu un vieglas komunicēšanas mākslu, jo vienmēr bija pozitīva, radošumu veicinoša attieksme, motivēšana, ka viss izdosies. Arī tagad viņa mūs uzmundrina un tās, kas atnāk pirmo reizi, ar frāzi – man nekas neiznāks. Viņa saka: «Gleznot var visi!». Un patiesi – aptuveni puse esam iesācējas, bet darbi iepriecina. Un process iepriecina. Saņemam lielu pozitīvisma devu no pārējām. Man personīgi ir bijušas arī vilšanās, ka ota un krāsa neklausa, bet nav vērts pārdzīvot! Ikvienu vēlamies iedvesmot, aicinām pievienoties,» ar iespaidiem dalās Daiga.

Izstādes nosaukums veidojies no pamatsižetiem, kas atspoguļoti gleznojumos. Sievietes tērpos, bez... Košas krāsas, noslēpums. Izstādi papildina deviņi «Tēmas» tērpi, kas tapuši dažādos gados, arī no pašiem pirmsākumiem.

Foto: «Tēma»