ZZ.lv ARHĪVS

Jubilejas personālizstādes un kataloga «Uldis Zuters mana ainava» atklāšana

Uldis Veilands

2016. gada 8. septembris 10:22

792
Jubilejas personālizstādes un kataloga «Uldis Zuters mana ainava» atklāšana

Rīt pulksten 16 Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā gaidāma jubilejas personālizstādes un kataloga «Uldis Zuters mana ainava» atklāšana.

Gleznotājs Uldis Zuters mākslas cienītājus sāk pieradināt savas nozīmīgākās jubilejas (mākslinieks dzimis 1941. gada 7. septembrī) svinēt ar jaunu personālizstādi un kataloga klajā nākšanu. Arī piektdien, 9. septembrī, pulksten 16 (nevis 12, kā kļūdaini iedrukāts kādā pasākumu kalendārā) U.Zuters Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā interesentiem stādīs priekšā savu personālizstādi un katalogu «Uldis Zuters mana ainava».

Šoreiz izstādes un kataloga nosaukumā kļūdu nav – vārdi «mana ainava» rakstāmi ar mazo burtu. Ar to mākslinieks uzsver, ka šoreiz skatāmās ainavas ir tikai neliela daļa no tām, kas radītas un kas vēl taps turpmākajā dzīves laikā. 75 gadu jubilejas izstādē, kas ilgs līdz 30. oktobrim, skatītājiem tiek parādīts pēdējo piecu gadu veikums.

Atgādinām, ka tieši pirms pieciem gadiem – 70 gadu jubilejas reizē Uldis Zuters savus cienītājus iepriecināja gan ar personālizstādi Ģ.Eliasa muzejā, gan mākslas izdevumu «Uldis Zuters».