ZZ.lv ARHĪVS

Pašvaldības policija: Jelgavas pilsētā 1.septembris pagājis samērā mierīgi

zz.lv

2016. gada 2. septembris 10:07

751
Pašvaldības policija: Jelgavas pilsētā 1.septembris pagājis samērā mierīgi

Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas Nepilngadīgo likumpārkāpumu prevencijas grupas reida laikā pilsētas ielās, konstatēja trīs nepilngadīgas personas alkohola reibuma stāvoklī. Vienā no gadījumiem 17 gadus vecs jaunietis ar divu promiļu reibumu nodots mediķiem, savukārt divi citi iereibušie nepilngadīgie nodoti viņu vecākiem, izsniedzot pavēsti, par ierašanos pašvaldības policijā kopā ar vecākiem – paskaidrojumu sniegšanai, informē pašvaldības policijas pārstāve Sandra Reksce.

Savukārt vienai pilngadīgai personai par nepilngadīgā iesaistīšanu alkoholisko dzērienu lietošanā uzlikts naudas sods 35 eiro apmērā.

Pēc pulksten 22 Jelgavas pilsētas ielās tika konstatētas un pārbaudītas deviņas nepilngadīgas personas, kuras nogādātas mājās pie vecākiem. Ģimenēm atstātas pavēstes par ierašanos pašvaldības policijā kopā ar vecākiem – paskaidrojumu sniegšanai, pamatojoties uz Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošajiem noteikumiem par nepilngadīgo personu, kas nav sasniegušas 16 gadu vecumu, atrašanos sabiedriskā vietā bez vecāku vai personu, kas viņus aizstāj, pavadības laikā no pulksten 22 līdz pulksten 6.

Kā ziņo policijā, Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas Nepilngadīgo likumpārkāpumu prevencijas grupa pastiprināti strādājusi un pārbaudījusi tirdzniecības vietas. Tajās netika konstatēta alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu pārdošana nepilngadīgajiem.