ZZ.lv ARHĪVS

66 ātrākie un uzcītīgākie tiek pie godalgām seriālā «Ielūdz Ozolnieki» (FOTO)

Maija Laizāne

2016. gada 28. augusts 22:29

18111
 66 ātrākie un uzcītīgākie tiek pie godalgām seriālā «Ielūdz Ozolnieki» (FOTO)

Ar piektās kārtas sacensībām šodien Ozolniekos noslēdzās gadskārtējais garo distanču skrējienu seriāls «Ielūdz Ozolnieki». Līdzīgi kā visās iepriekšējās kārtās, arī šoreiz kopējais dalībnieku skaits pārsniedza simtu. Puse no tiem bija izvēlējusies piecu kilometru distanci.

Ātrākais no «piecīša» skrējējiem 35 vīru un jauniešu konkurencē bija rīdzinieks Māris Pakārklis, bet no 19 sievietēm un jaunietēm – baušķeniece Skaidrīte Šnitka. Pēc 10 kilometriem finišā pirmais no 15 vīriem ieradās jelgavnieks Oskars Blaus, bet no četrām šo distanci pieveikušajām dāmām – ozolniece Dace Kovaļevska. 2,2 kilometros, ko skrēja zēni un meitenes vecumā no sešiem līdz 12 gadiem, visus puišus pārspēja deviņgadīgais rīdzinieks Emīls Reinfelds, bet no meitenēm ātrākā bija divpadsmitgadīgā jelgavniece Kintija Puikevica.

Uzcītīgākos un seriālam uzticīgākos, kas šovasar piedalījušies vismaz četrās «Ielūdz Ozolnieki» sacensību kārtās un savās vecuma grupās iekļuvuši labāko trijniekā, noslēgumā gaidīja diplomi un medaļas. Bet, kamēr sekretariāts vēl apkopoja rezultātus pēc pēdējās kārtas un attiecīgi noformēja veselus 66 diplomus, savos piedzīvojumos ar klātesošajiem dalījās entuziasti, kas šomēnes pārstāvējuši mājinieku klubu divos starptautiskos pasākumos: Miera skrējiena posmā Rauna–Cēsis– Sigulda–Rīga un Baltijas ceļa stafetes skrējienā no Viļņas caur Rīgu līdz Tallinai.


«Ielūdz Ozolnieki» kopvērtējuma uzvarētāji:

2,2 km

Selīna Balakāne (S9, Bauska), Kintija Puikevica (S12, Jelgava), Viktorija Ņesterova (S14, Jelgava), Skaidrīte Ezerniece (S75, Jelgava); Jānis Freimanis (V6, Jelgavas novads), Emīls Reinfelds (V9, Rīga), Ralfs Konovs (V12, Jelgava).

5 km

Elizabete Knope (S12, Jelgava), Laura Kazāka (S14, Ogre), Elīna Siliņa (S18, Saulkrasti), Daiga Dābola (S30, Ozolnieki), Skaidrīte Šnitka (S40, Bauska), Santa Lorence (S50, Jelgava), Raisa Marčinkus (S60, Jelgava); Niks Mesters (V12, Jelgava), Daniels Goršanovs (V14, Jelgava), Žanis Jevsins (V16, Ozolnieki), Raivo Veļiks (V18, Ozolnieki), Agris Samcovs (V30, Rīga), Valdis Ņilovs (V40, Ogre), Juris Jevsins (V50, Jelgava), Oskars Freimanis (V60, Jelgavas novads), Aleksandrs Daukste (V65, Jūrmala), Indulis Jansons (V70, Jūrmala).

10 km

Dace Kovaļevska (S18, Ozolnieki), Zane Kaspere (S30, Bauska), Iveta Freimane (S40, Jelgava); Jānis Sondors (V18, Ozolnieki), Oskars Blaus (V30, Jelgava), Gundars Pētersons (V40, Rīga), Andrejs Priedītis (V50, Jūrmala), Romualds Miņickis (V60, Jūrmala).


Foto: Raitis Puriņš