ZZ.lv ARHĪVS

Jaunsargu nometnē Tīsos rekonstruē kauju starp «vāciešiem» un «krieviem» (FOTO)

Gaitis Grūtups

2016. gada 26. augusts 20:15

16386
Jaunsargu nometnē Tīsos rekonstruē kauju starp «vāciešiem» un «krieviem»  (FOTO)

Noslēdzot vasaras brīvdienas, šonedēļ uz piecu dienu nometni Tīsos pulcējās 43 Jelgavas un Ozolnieku novada jaunsargi. Nometnes vadītājs jaunsargu instruktors Ēriks Grinevics «Ziņām» stāstīja, ka nometnē galvenokārt tika atkārtots pērnajā mācību gadā mācītais – reakcija uz pretinieka uguni, šķēršļu pārvarēšana, maskēšanās un citi taktikas elementi. Tiek rīkotas arī sacensības sporta un atjautības spēlēs. Līdzās tam nometnes dalībnieki arī strādāja – izraka pamatus lapenei, kas tiek būvēta jaunsargu bāzes vietā. «Viens es nevarētu visu noorganizēt, bet man nāk palīgā agrākie jaunsargi, kas tagad jau ir zemessardzē. Viens no viņiem elejnieks Valentīns Juščenko nupat atgriezās, sekmīgi pabeidzis kursu Cēsu Instruktoru skolā,» saka Ē.Grinevics.

Ceturtdienas pievakarē, kad Tīsos viesojās vecāki un pašvaldību pārstāvji, jaunsargi sadarbībā ar kara vēstures klubu «Latviešu karavīrs» rekonstruēja Otrā pasaules kara kauju. Tajā «krievi» ar lielgabalu gāja uzbrukumā «vāciešiem». Noslēgumā stājoties uz kopējo fotografēšanos, «vācu» komandieris rīdzinieks, zemessargs un Afganistānas kara veterāns Rolands Oinass rezumēja, ka galu galā uzvarēja draudzība.

Jelgavas novada sociālās aprūpes un rehabilitācijas centra Elejas filiāles vadītāja Nellija Veinberga, kas arī bija ieradusies Vecāku dienas pasākumā, atzina, ka šī nometne un pati darbošanās jaunsargos bērniem ir jauks un attīstošs piedzīvojums. Šoreiz nometnē piedalījās 12 viņas vadītās iestādes bērni. «Mūsu filiālē pārsvarā strādā sievietes, taču jaunsargos ar bērniem darbojas Ēriks Grinevics un viņa palīgi, kas zēniem ļoti patīk,» sacīja N.Veinberga.

Desmitgadīgās jaunsardzes kandidātes Katrīnas mamma Sindija Slucka no Ozolniekiem teica, ka šopavasar viņa meitu iedrošinājusi pamēģināt savus spēkus jaunsardzē. Tas viņai iepaticies, tādēļ viņa labprāt piedalās arī nometnē.



Foto: Maksisms Šaldajevs