ZZ.lv ARHĪVS

Pirms došanās uz Rio vēl veiksmi lodes grūdējam Edgaram Bergam un trenerei Maijai Ukstiņai (FOTO)

Maija Laizāne

2016. gada 25. augusts 21:48

525
Pirms došanās uz Rio vēl veiksmi lodes grūdējam Edgaram Bergam un trenerei Maijai Ukstiņai (FOTO)

Pirms 20 gadiem, 2006. gada augusta nogalē, Jelgavas invalīdu rehabilitācijas un sporta klubs «Cerība» lidostā sagaidīja savu pirmo paraolimpiādes dalībnieku – no Atlantas atgriezās Jānis Janovskis. Šodien Jelgavas domē kluba, pilsētas pašvaldības un Sporta servisa centra pārstāvji vēlēja veiksmi Edgaram Bergam un viņa trenerei Maijai Ukstiņai, kas 31. augustā izlidos uz Rio.

«Pieredze ir krāta 20 gadu garumā,» aicinot ielūkoties dokumentētajā «cerībnieku» starptautisko startu vēsturē, kluba vadītāja Ruta Kļaviņa ar gandarījumu atgādināja, ka kopš Atlantas, kur sešu Latvijas sportistu vidū bija arī J.Janovskis, lielāka vai mazāka «Cerības» pārstāvniecība bijusi visās paraolimpiskajās spēlēs. Edgaram pat šīs būs jau trešās spēles pēc Atēnām, no kurienes pārvestas divas medaļas (sudrabs lodes grūšanā, bronza diska mešanā), un Pekinas, kur arī izcīnīta sudraba godalga lodes grūšanā.

Arī Rio E.Bergs cīnīsies lodes grūšanas sektorā, kur starts paredzēts 12. septembrī. Sportists spriež, ka aklimatizēšanās nolūkam tas nav slikti, galvenais, lai šajā «gaidīšanas» laikā pieejami labvēlīgi apstākļi treniņiem.

Vēlot izturību, veiksmi un panākumus, paraolimpietim un viņa trenerei roku spieda domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis, Sporta servisa centra direktors Juris Kaminskis, direktora vietniece Maija Actiņa, tāpat «Cerības» vadītāja R.Kļaviņa un kluba treniņbiedri.


Foto: Maija Laizāne