ZZ.lv ARHĪVS

Lūdz palīdzību Ričarda kreisās pēdas deformācijas ārstēšanā

zz.lv

2016. gada 25. augusts 20:08

202
Lūdz palīdzību Ričarda kreisās pēdas deformācijas ārstēšanā

Dzīvespriecīgajam jelgavniekam Ričardam Jurasovam ir 17 gadu. Viņam ir labas sekmes skolā, puisis aktīvi piedalās ārpusskolas pasākumos, šogad sekmīgi piedalījās informātikas olimpiādē. Taču jaunieša dzīvi aizēno kreisās pēdas deformācija, kas liedz pilnvērtīgi kustēties, tostarp arī pilnvērtīgi integrēties vienaudžu vidē, ziņo portāls ziedot.lv.

Sākot spert savus pirmos patstāvīgos soļus, Ričardam jau bērnībā sāka veidoties kreisās ceļu locītavas un kreisās pēdas deformācija ar atšķirīgu kāju garumu. Viņš ir ārstējies pie labākajiem Latvijas speciālistiem, pārcietis vairākas smagas operācijas un ne mazāk sāpīgus pēcoperācijas periodus, mēnešiem ilgas rehabilitācijas gan slimnīcās, gan rehabilitācijas centros.

Ikdienā Ričards nēsā speciālās kāju noturošās ortozes un pēc individuālā pasūtījumu izveidotus apavus, kas kaut nedaudz atbalsta kāju locītavas. Ričards regulāri apmeklē baseinu. Diemžēl ar jau saņemto ārstēšanu nepietiek, jo slimība progresē un pārvietošanās iespējas kļūst arvien problemātiskākas. Ričards sācis spēcīgi klibot, kaut arī cenšas to pēc iespējas slēpt. Pērn puisim veikta koriģējošā operācija, bet bez iepriecinošiem rezultātiem, uzlabojumus tā nav devusi.

Pēc operācijas puisis konsultējies pie dažādiem ortopēdiem, un viņi visi uzstāj, ka ir nepieciešama atkārtota operācija pēc iespējas ātrāk. Pretējā gadījumā pēdas locītavas saaugs, kļūstot nekustīgas, kā rezultātā jaunietis vispār vairs nevarēs staigāt.

Diemžēl Latvijā nevar nodrošināt nepieciešamo ārstēšanu, jo šāda diagnoze ir reta, turklāt Ričarda gadījums ir ļoti sarežģīts un ikdienā Latvijā šādas operācijas netiek veiktas. Pēc vairāku mēnešu meklējumiem ģimene ir atraduši atbilstošu klīniku Vācijā – «ATOS Klinik Heidelberg». Tā specializējas tieši pēdu deformācijas jautājumos, un ārsts Volframs Vencs (Wolfram Wenz) ir uzņēmies Ričardu operēt.

Operācijai nepieciešami 46012 eiro, pēcoperācijas trīs nedēļu rehabilitācijas kurss klīnikā maksā 3255 eiro. Kopējā nepieciešamā summa ir 49267 eiro, ko ģimene nespēj apmaksāt. Ričarda vecāki lūdz palīdzību 31267 eiro apmērā.

Ģimene ļoti cer uz sabiedrības atbalstu, lai Ričardam dotu iespēju staigāt un dzīvot pilnvērtīgi. Ričarda operācijai iespējams ziedot ŠEIT.

Ar citiem portāla ziedot.lv projektiem var iepazīties pielikumā.



Foto: no ģimenes albuma