ZZ.lv ARHĪVS

Ekskursijā sestdien iepazīs Jelgavas novada saimniecības

zz.lv

2016. gada 19. augusts 11:20

579
Ekskursijā sestdien iepazīs Jelgavas novada saimniecības

Lai uzzinātu, kā saimnieko Jelgavas novadā, sestdien, 20. augustā, pulksten 10 Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs aicina doties ekskursijā ar autobusu un iepazīt trīs saimniecības, kas audzē zivis, dara vīnu, ierīkojusi neparastu augu stādījumus un tur zilās govis. Ekskursijā «Tā saimnieko Jelgavas novadā!» varēs iepazīt četras saimniecības Svētes un Zaļenieku pagastā.

«Zemgales sirdī, Jelgavas novadā, dzīvo un strādā darbīgi ļaudis, kas jau izsenis nodarbojušies ar tradicionālo lauksaimniecību – graudkopību un lopkopību. Tomēr pēdējo gadu laikā novadā attīstījušies jauni un Zemgalei ne tik tradicionāli saimniekošanas veidi,» vēsta Tūrisma centra pārstāve Liene Strazdiņa.

Ekskursijas laikā tiks apmeklēts Svētes pagasta zemnieku saimniecības «Vilki» dendrārijs, kura kolekcijā apskatāmi dekoratīvie kokaugi un ziemcietes, tāpat saimniecībā apskatāmas arī Zemgales laukos reti sastopamās zilās govis. Uzzināt, kā tiek audzētas stores, varēs Svētes pagasta atpūtas kompleksā «Grantiņi», kur ekskursijas dalībnieki apskatīs storu dīķus un atpūtas kompleksa teritoriju, kā arī nobaudīs stores zupu.

Savukārt senatnīgajā Zemgales lauku sētā «Dimzēni» būs iespējams iepazīt tradicionālu Latvijas laukiem raksturīgu dzīvesveidu, izzināt kazkopības nozari un nobaudīt saimniecībā audzētus lauku labumus. Noslēgumā tiks apmeklēta vīna darītava «Ābelītes», kur vīna darīšanas tehnologa Nila vadībā būs iespējams apskatīt jauno vīna darītavu un degustēt dažādu ogu un augļu vīnus kopā ar vietējās izcelsmes uzkodām.

Ekskursijas sākums paredzēts sestdien, 20. augustā, pulksten 10 pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, ekskursijai nepieciešams pieteikt dalību pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv (vietu skaits autobusā ierobežots). Dalības maksa ekskursijā par objektu apmeklējumu – 6,50 eiro, ekskursijas ilgums – astoņas stundas. Vairāk informācijas par ekskursiju maršrutiem un norisi Tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, vai mājas lapā www.visit.jelgava.lv.


Foto: Raitis Puriņš