ZZ.lv ARHĪVS

SK «Ozolnieki» sportisti piedalīsies lietuviešu rīkotajā 25. Baltijas ceļa skrējienā

Maija Laizāne

2016. gada 18. augusts 14:49

313
SK «Ozolnieki» sportisti piedalīsies lietuviešu rīkotajā 25. Baltijas ceļa skrējienā

Rīt Viļņā startēs un 21. augustā Tallinā finišēs Lietuvas Amatieru skrējēju asociācijas jau 25. reizi rīkotais starptautiskais skrējiens «Baltijas ceļš», kurā tradicionāli pārstāvēts arī skrējēju klubs «Ozolnieki». «Šoreiz būsim deviņi no mūsu kluba un vēl četri rīdzinieki,» apstiprina kluba vadītājs Juris Bērziņš.

Srējiens tiek rīkots, lai pieminētu un simboliski atkārtotu pirms 27 gadiem notikušo akciju, kad aptuveni divi miljoni Baltijas iedzīvotāju sadevās rokās un izveidoja cilvēku ķēdi 600 kilometru garumā, savienojot Viļņu, Rīgu un Tallinu. To organizēja Baltijas valstu nacionālās kustības – «Rahvarinne» Igaunijā, Latvijas Tautas fronte un «Sajūdis» Lietuvā.

Skrējiens sāksies 19. augustā Viļņas katedrāles laukumā. 20. augusta rītā skrējēji šķērsos Lietuvas un Latvijas robežu Saloču–Grenctāles robežpunktā. Ap pulksten 11.30 paredzēta dalībnieku ierašanās Bauskā, tālāk maršruts vedīs cauri Iecavai uz Rīgu. Pulksten 15 skrējēji ieradīsies galvaspilsētā, kur pie Brīvības pieminekļa paredzēta ziedu nolikšana. Pēc nakšņošanas Salacgrīvā svētdienas rītā skrējiens sasniegs Latvijas un Igaunijas robežu Ainažos un dosies tālāk līdz Tallinai.

Ozolnieku skrējēju klubu tajā pārstāvēs J.Bērziņš, Arnis Vērmels, Dace Kovaļevska, Jānis, Raisa un Kristīne Marčinki, Erita Kalniņa, Valdis Ķerubiņš un Jānis Sondors.

Dzīvesvieta vairākiem ir Jelgavā, un dalībniekus šoreiz atbalstīja arī pilsētas Sporta servisa centrs, nodrošinot transportu nokļūšanai Viļņā.


Foto: Raitis Puriņš