ZZ.lv ARHĪVS

«Sniega bumbas» ar laiku ražos Jelgavā; Trikātas ražotni pilnībā rekonstruēs

Gaļina Kudrjavceva

2012. gada 27. oktobris 08:38

818
«Sniega bumbas» ar laiku ražos Jelgavā; Trikātas ražotni pilnībā rekonstruēs

Šonedēļ Parīzē notiekošajā starptautiskajā pārtikas izstādē «SIAL 2012» «Trikātas siera» ražotās «Sniega bumbas» saņēmušas inovatīva produkta sertifikātu, tādējādi izpelnoties izstādes apmeklētāju pastiprinātu interesi.

«Inovatīvo produktu konkursā piedalījās pārtikas ražotāji no visas pasaules. Trikātā ražotās «Sniega bumbas», izturot vairāk kā 1000 produktu konkurenci, iekļuva to 400 produktu vidū, kam ir tiesības tikt dēvētam par inovatīvu,» stāsta SIA «Latvijas piens» līdzīpašnieks un kooperatīva «Trikāta KS» valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs.«Latvijas piens» valdes priekšsēdētājs Raimonds Freimanis uzsver, ka šī ir pirmā starptautiskā izstāde, kurā sarunas ar siera pircējiem varēja vest bez atrunām par ierobežojumiem siera piegādēs. Līdz ar siera iekārtu iedarbināšanu uzņēmumā «Latvijas piens» siera ražošanas jaudas būs pietiekamas, lai nodrošinātu liela apjoma pasūtījuma izpildi.«Mēs redzam, ka ir augsts pieprasījums gan pēc mūsu ražotajiem Šveices tipa apaļajiem sieriem, gan Krievijas un Holandes tipa sieriem, kuru eksportu mums līdz šim ierobežoja mazās ražošanas jaudas. Sākot siera ražošanu «Latvijas pienā», varēsim palielināt piegādes gan Vācijas tirgum, gan Krievijai, gan citām valstīm. Esam droši arī par industrālo produktu – vājpiena koncentrāta un krējuma – noietu, ko «Latvijas piens» ražo kopš jūnija beigām, jo eksporta partneru intnerese par to ir augoša,» informē R.Freimanis.Savukārt uzņēmuma komunikācijas vadītāja Iveta Tomsone zz.lv skaidro, ka arī «Sniega bumbas» nākotnē tiks ražotas Jelgavā. «Vispirms gan ražošanu sāksim ar tradicionālajiem un pircēju visvairāk pieprasītājiem Krievijas un Holandes sieriem, pēc tam kārta būs apaļajiem Šveices tipa sieriem – «Trikantāleriem». Tad jau pamazām nāks klāt pārējie sieru veidi. Perspektīvā Trikātas ražotni plānots pilnībā rekonstruēt, tādējādi visu iecienīto produktu ražošana ir pakāpeniski jāpārceļ uz Jelgavu,» skaidro I.Tomsone.