ZZ.lv ARHĪVS

Projekta «Uz robežas» dalībnieki iebraukuši Zemgalē (FOTO)

Santa Logina

2016. gada 12. augusts 22:49

4818
Projekta «Uz robežas» dalībnieki iebraukuši Zemgalē (FOTO)

«Katru dienu satiekam cilvēkus, kuri iedvesmo braukt uz priekšu. Zinu, ka nākamajā dienā došos tālāk, atkal satikšu kādu, kas pastāstīs vai parādīs kaut ko interesantu. Tā tās dienas paiet,» stāsta Elejas muižas parkā pa ceļam uz Bausku sastaptais tūrisma students Toms Treimanis. Nepilnās deviņās dienās ar velosipēdu viņš nominis 690 kilometru. Kopā ar domubiedriem topošajiem operatoru un montāžas speciālistu Robertu Pogožeļski, producenti Agnesi Lāci un režisoru Miku Jeluškinu, kas visi apvienojušies projektā «On the Border» («Uz robežas»), Toms iecerējis apbraukt apkārt Latvijai, 23 dienās pieveicot 1500 kilometru.

Īstajā vietā un laikā satikušies četri entuziasma pilni jaunieši, kas ceļojumā meklē atbildi uz jautājumu, ko mūsdienās nozīmē būt latvietim. 3. augustā devušies ceļā – Toms ar velosipēdu, pārējie kopā ar aparatūru auotomašīnā – no Rīgas, vispirms izbraukuši Kurzemes jūrmalu. Šeit iedvesmoja Jūrkalnes stāvkrasts, zvejnieku ciemati un atklātā jūra kopumā, pie kuras valmierietim Tomam nav sanācis būt bieži. Par Jūrkalnē redzēto sajūsmināts arī platonieks Roberts. Zemgalē jaunieši vakar bija pirmo dienu.

Projekta mērķis ir ceļā satiktos cilvēkus un novērotos dabas skatus iekļaut četru sēriju dokumentālā filmā, kas būs veltīta vēsturiskajiem novadiem un papildināta ar digitālu velomaršrutu. Projekts ir jauniešu bakalaura darbs.

Projektu atbalsta biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA un tās Studējošo pašpārvalde, Vidzemes augstskola, «Green Novice», «Gandrs», «Isostar Latvija», «ZAAO», «DJI Latvija» un «Dobeles dzirnavnieks».


Foto: Roberts Ķesteris un Agnese Lāce. Vairāk lasiet ceturtdienas, 18. augusta, «Zemgales Ziņās»