ZZ.lv ARHĪVS

Rīko apspriešanu par ceļu pārbūvi Dobeles novadā

Rīko apspriešanu par ceļu pārbūvi Dobeles novadā

Dobeles novada pašvaldība aicina lauku uzņēmējus un novada iedzīvotājus 15. augustā pulksten 9 uz sabiedrisko apspriešanu, lai izteiktu savus priekšlikumus par pašvaldības ieceri prioritāšu noteikšanai un plānoto lauku ceļu pārbūvei Lauku atbalsta programmas 2014.–2020. gadam atbalsta pasākumā «Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos», «Ziņas» noskaidroja pašvaldībā.

Dobeles novada domes sēdē apstiprināti atlases kritēriji, saskaņā ar kuriem tiks noteikti prioritārie lauku ceļi, kurus plānots pārbūvēt, piesaistot Lauku atbalsta programmas 2014.–2020. gadam finansējumu. Atlases kritēriji nepieciešami, lai saskaņā ar normatīvajiem aktiem pašvaldība varētu izvērtēt un prioritārā secībā noteikt novada lauku ceļus vai to posmus, kas tiks pārbūvēti. Dobeles novada pašvaldības lauku ceļu pārbūvei (pašvaldību ceļi bez cietā seguma) ir iedalīti 3,95 miljoni eiro Lauku atbalsta pro­grammas 2014.–2020. gadam atbalsta pasākumā «Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos».

Noteikumi paredz atbalstīt pašvaldības lauku ceļu ar grants segumu būvniecību vai pārbūvi atbilstoši apstiprinātiem teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem un tajos noteiktajām prioritātēm, tādējādi veicinot uzņēmējdarbības attīstību un uzlabojot iedzīvotāju dzīves vidi.
Prioritāte atbalsta saņemšanai ir lauksaimniecības produkcijas ražošanas un pārstrādes objektiem un integrēta tipa projektiem, kas tiek īstenoti kopā ar pievedceļu izbūvi pie uzņēmējdarbības objektiem apakšpasākumā «Atbalsts ieguldījumiem lauksaimniecības un mežsaimniecības infrastruktūras attīstība».


Foto: no arhīva