ZZ.lv ARHĪVS

Sveiks Jelgavas novada sirdsgudros vecvecākus

zz.lv

2016. gada 30. jūlijs 11:01

310
Sveiks Jelgavas novada sirdsgudros vecvecākus

Lai veicinātu paaudžu pieredzes apmaiņu, ģimenisku saišu stiprināšanu, dzimtas kultūras vērtību nodošanu un jaunākās paaudzes ciešāku emocionālo sasaisti ar vecvecāku pieredzi, no 1. augusta Jelgavas novada mazbērni un mazmazbērni savas vecmāmiņas un vectētiņus var pieteikt konkursam «Sirdsgudrā vecmāmiņa / sirdsgudrais vectētiņš Jelgavas novadā 2016».

Konkursā aicināts piedalīties ikviens Jelgavas novada iedzīvotājs vecumā no 8 līdz 35 gadiem, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša. Konkurss paredz apkopot bērnu, mazbērnu vai mazmazbērnu pieteikumus. Tiem saturiski jāatklāj vecmāmiņas vai vectētiņa unikālā pieredze, iemācītās prasmes, dzīves gudrība vai padoms. Aprakstā var iekļaut arī izklāstu, kā šis padoms vai pamācība noderējusi.

Pieteikumus var iesniegt līdz pat 30. septembrim pieteiktā seniora dzīvesvietas pagasta pārvaldē vai sūtot pa e-pastu inta.savicka@jelgavasnovads.lv. Pieteikumā jābūt minētam arī pieteicēja vārdam, uzvārdam, dzīvesvietai, tālruņa numuram, tāpat jābūt precīzi minētiem nominētā seniora vārdam, uzvārdam, dzīvesvietai un tālruņa numuram.

Katra pagasta pārvalde izvirzīs savu pretendentu konkursa finālam. Plānots, ka svinīgā godināšana notiks 2. decembrī pulksten 12 Līvbērzes kultūras namā. Visiem nominantiem tiks piešķirtas arī naudas balvas (30 eiro no «Europe Direct» Informācijas centra projekta līdzekļiem un 30 eiro no Jelgavas novada pašvaldības).

Konkursu organizē «Europe Direct» informācijas centrs sadarbībā ar Jelgavas novada Labklājības pārvaldi un novada Senioru biedrību.



Foto: Raitis Puriņš