ZZ.lv ARHĪVS

Līvbērzes pagasta svētkus svinēs atjaunotajā estrādē

zz.lv

2016. gada 28. jūlijs 21:25

216
Līvbērzes pagasta svētkus svinēs atjaunotajā estrādē

Vienpadsmito reizi sestdien, 30. jūlijā, tiks svinēti Līvbērzes pagasta svētki, par kuru nepieciešamību savulaik nobalsojuši tieši vietējie iedzīvotāji, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša. Šogad svētki būs īpaši, jo tie noritēs pēc vētras postījumiem atjaunotajā estrādē.

«Pagasta svētki ir vienojošais elements, un šī nu ir tā reize, kad visi varam satikties, sacensties kādā sporta spēlē, piedalīties dažādās atrakcijās, labākie un veiksmīgākie saņemt arī kādu balvu un citādi izcelties,» stāsta pagasta pārvaldes vadītāja Ruta Medne.

Pulksten 13 iecerēta svētku atklāšana, pēc kuras gan lieli, gan mazi varēs nodoties sev tīkamām nodarbēm. Piemēram, bērni no pulksten 13.20 līdz 14 tiek aicināti uz bērnu pašdarbības kolektīvu koncertu «Raiba vasara». Paralēli noritēs arī tradicionālas, netradicionālas, individuālas aktivitātes, sporta sacensības. No pulksten 14 sāks darboties radošās darbnīcas un piepūšamās atrakcijas. Pasākuma dienā viesi tiks cienāti ar garšīgām tortēm, jo svētku laikā tiks organizēts garšīgāko toršu cepēju konkurss. Vakara daļā no pulksten 18.30 tiks apbalvoti sporta sacensību uzvarētāji, kā arī konkursa «Skaista mana tēva sēta» un toršu konkursa laureāti. Uzreiz pēc tam visi aicināti uz svētku koncertu un pulksten 22 uz zaļumballi kopā ar grupu «Flora».

Pagasta pārvaldes vadītāja neslēpj, ka šogad bijušas bažas, kur tieši svētki tiks svinēti, jo jūlija sākumā Līvbērzes pagasta estrādē, kur ierasti vietējie ļaudis pulcējās svētku svinēšanai, notika nelaime – jūnija vidus vētras laikā, kokiem gāžoties, estrāde tika nopostīta.

«Esam ļoti gandarīti, ka estrādes atjaunošanai tika atrasts finansējums, tādējādi steidzamības kārtā varējām aktualizēt pirms četriem gadiem izstrādāto brīvdabas estrādes projektu. Lai gan šonedēļ vēl norit pēdējie būvniecības darbi pie estrādes atjaunošanas, esam priecīgi, ka uz svētkiem tā būs pabeigta,» piebilst R.Medne.

Vētras nodarītie postījumi radīja 16 849 eiro lielus zaudējumus. Lielāko finansējuma daļu – 12 049 eiro – Jelgavas novada pašvaldība Līvbērzes pagasta estrādes atjaunošanai piešķīra no rezerves fonda. Atlikušo summu – 4800 eiro – Līvbērzes pagasta pārvalde pārvirzīja no iepriekš plānotajiem citiem darbiem kultūras nama vajadzībām.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība