ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas pilsētas bibliotēka tikusi pie logo

Santa Logina

2016. gada 20. jūlijs 22:06

257
Jelgavas pilsētas bibliotēka tikusi pie logo

Jelgavas pilsētas bibliotēkas izsludinātajā logo konkursā divdesmit dalībnieku konkurencē uzvarējusi Līga Matisona, kuras izstrādātais logo turpmāk tiks izmantots kā bibliotēkas atpazīšanas zīme.

Kā vēsta bibliotēka, par uzvarētāju atzītais logo atbilda konkursa prasībām – tas ir vienkāršs, uzmanību piesaistošs, inovatīvs, pievilcīgs, viegli uztverams un izmantojams dažādos mērogos. L.Matisone konkursā piedalījās ar vairākām idejām.

Konkursa mērķis bija izvēlēties Jelgavas pilsētas bibliotēkas logo, kas tiks izmantots publicitātei, poligrāfiskajos izdevumos, pasākumu vizuālajā noformējumā, veidlapās, apliecībās, atzinības rakstos, diplomos, vizītkartēs, reprezentācijas materiālos, suvenīros, bibliotēkas ēkas vizuālajā noformējumā un citos gadījumos.

Jau vēstīts, ka Jelgavas Zinātniskā bibliotēka kopš maija beigām mainījusi nosaukumu un tagad nes vēsturisko Jelgavas pilsētas bibliotēkas vārdu. Galvenais arguments nosaukuma maiņai bija vārda «zinātniskā» neatbilstība bibliotēkas šodienas funkcijām un statusam.


Foto: jzb.lv