ZZ.lv ARHĪVS

Izglābj vārnu un kaķi

zz.lv

2016. gada 4. jūlijs 10:55

1149
Izglābj vārnu un kaķi


Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 2.jūlija plkst. 6.30 līdz 4.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 108 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu un 61 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkos cieta divi cilvēki, informē VUGD.

Sestdien plkst. 14.29 tika saņemts izsaukums uz Dzeņu ielu Cekulē, kur atklātā teritorijā dega atkritumi. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka atkritumi deg 9m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 50 gadus vecs vīrietis, kurš bija saindējies ar degšanas produktiem un tika hospitalizēts. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 16.00.

Savukārt svētdien plkst.21.55 VUGD saņēma izsaukumu uz Skolas ielu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 25m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 28 gadus vecs vīrietis, kurš bija saindējies ar degšanas produktiem. Plkst. 23.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, siens, elektrības rozete, zaru kaudzes, koks, elektrības stabs, meža zemsedze, četras vieglās automašīnas, tualete, ēkas jumts, neapsaimniekotas ēkas grīda, neapsaimniekota ēka, saimniecības ēka, trīs šķūņi, dārza māja, sabiedriska ēka, vienstāvu autostāvvieta un trijos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies sestdien Kocēnu novada Kocēnu pagastā, kur vienstāvu ražošanas ēkā dega jumta konstrukcijas, siltumizolācija un skaidas 400m2 platībā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 17.09 un plkst. 19.22 ugunsgrēks tika likvidēts.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji vairākkārt palīdzēja nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem. Sestdien glābēji Ventspilī palīdzēja apmēram 16 gadus vecai meitenei, kura atrakciju parkā karājās katapultas gumijā apmēram 5 metru augstumā – meitene tika atbrīvota un nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Bet sestdienas vakarā ap plkst. 23.00 ugunsdzēsēji glābēji Dagdas novadā palīdzēja apmēram 79 gadus vecam vīrietim, kurš bija apmaldījies mežā – izmantojot skaņas un gaismas signālus vīrietim norādīta izeja no meža un viņš tika atrasts.

Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja arī vairākiem dzīvniekiem – sestdien Ogrē un Cēsīs no koka nocelti kaķi, Jelgavā atbrīvots vieglās automašīnas motortelpā iesprūdis kaķis, Talsu novadā dzīvojamajā mājā notverta čūska, kura tika palaista brīvībā, bet Rīgā no koka nocelts kaķis, atbrīvots dzīvojamās mājas ventilācijas šahtā iesprūdis putns, gulbim no knābja izvilkts metāla āķis un atbrīvots aiz dzīvokļa sienas ielīdis kaķis, savukārt svētdien Rēzeknē no 1 metra dziļas bedres izcelts ezis, Jelgavā no dius metrus dziļas bedres izvilkts vārnas mazulis, Rīgā kaķis nocelts no koka un atbrīvots zem kāpnēm iesprūdis kaķis, bet Ventspilī no vieglās automašīnas motortelpas atbrīvots kaķis un no ēkas dekoratīvajiem paneļiem atbrīvota vārna.