ZZ.lv ARHĪVS

Tīra ziemeļu daba Jelgavā (FOTO)

Agnese Leiburga

2016. gada 3. jūlijs 23:34

10324
Tīra ziemeļu daba Jelgavā (FOTO)

Tīra ziemeļu daba – tā atšifrējams Jelgavā bāzētās ekoloģisko tīrīšanas līdzekļu ražotnes nosaukums «Purenn» (pure north nature – angļu val.), skaidro uzņēmuma vadītāja Agate Kanča.

«Asociējam sevi ar ziemeļniekiem, un, lai izceltu mūsu dabas bagātības, gribējās nosaukumu piesaistīt šai vietai, jo galu galā Latvija ir viena no zaļākajām valstīm pasaulē. Likām kopā kā puzles gabaliņus vārdus, kas asociējas ar Latviju, – daba, tīrs, atbildība, saimniekošana... Rakstījām šos vārdus, tulkojām angliski, jo uzņēmums savu produkciju plāno arī eksportēt. Tā mums sanāca «Purenn»,» atklāj A.Kanča.

Pirms tam A.Kanča bija viena no ekoloģiskās kosmētikas produktu ražotnes «Kiwi Cosmetics» līdzīpašniecēm, līdz šī gada janvārī tā pārdota uzņēmumam «Olainfarm». Doma par ekoloģisko tīrīšanas līdzekļu ražošanu urdījusi jau kādu laiku. «Jebkurai idejai ir jānobriest. Iecere par šādu uzņēmējdarbības virzienu mums ar vīru radās jau pirms gadiem četriem, jo zaļa un videi saudzīga domāšana ģimenē tiek kopta sen. Kosmētika bija viens virziens, bet tas, ko ikdienā visvairāk patērējam, ir sadzīves ķīmija, tāpēc arī ideja to ražot,» uzņēmuma dzimšanu skaidro A.Kanča.


Foto: Maksims Šaldajevs. Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 30. jūnija, «Zemgales Ziņās»