ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā vērojams neliels dzīvokļu piedāvājuma samazinājums

LETA

2016. gada 25. jūnijs 15:55

727
Jelgavā vērojams neliels dzīvokļu piedāvājuma samazinājums

Jelgavas nekustamo īpašumu tirgū 2016. gada sākumā attiecībā pret iepriekšējo ceturksni ir vērojama stabilitāte, un to praktiski nav ietekmējušas izmaiņas Imigrācijas likumā. Tirgus aktivitāte ir nemainīga, vērojams neliels dzīvokļu piedāvājuma samazinājums, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» mājokļu tirgus pārskatā.

Pieprasījumā dominē divu istabu dzīvokļi par cenu līdz 23 000 eiro.

Pircēju interese par dzīvokļiem jaunajos projektos ir zema, piedāvājumā ir dzīvokļi par cenu no 700 līdz 850 eiro par kvadrātmetru. Dzīvokļiem centrā vidējā prasītā cena ir apmēram 600 eiro par kvadrātmetru, informē «Latio».

2016. gada pirmā ceturkšņa vidējā sērijveida dzīvokļa kvadrātmetra cena sasniedza 378 eiro, kas ir līdzīgi kā iepriekšējā ceturksnī, teikts pārskatā.

Savrupmāju tirgus segmenta aktivitāte Jelgavā nav būtiski mainījusies, norāda «Latio». Ir vērojama pircēju interese par kvalitatīvām, pēdējo piecu līdz septiņu gadu laikā būvētām mājām. Pircējus interesē nelielas savrupmājas ar platību līdz 150 kvadrātmetriem. Vairums darījumu notiek ar mājām par cenu līdz 60 000 eiro.

Pircēju interese par privātās apbūves zemi ir neliela, izvēli nosaka atrašanās vieta un pieejamās komunikācijas. Vidējā cena ir robežās no trīs līdz 12 eiro par kvadrātmetru.

Par lauksaimniecības zemēm interese ir liela, taču piedāvājums ir ierobežots. Par viensētām interese galvenokārt ir pagastu centros un pilsētu tuvumā, informē «Latio».


Foto: ss.lv