ZZ.lv ARHĪVS

Konferencē stāstīs par atbalstu sociālajai uzņēmējdarbībai

zz.lv

2016. gada 19. jūnijs 22:44

274
Konferencē stāstīs par atbalstu sociālajai uzņēmējdarbībai

Uz sociālās uzņēmējdarbības attīstībai veltītu konferenci «Uzņēmīgo pasākums» 14. jūlijā pulksten 10 viesnīcā «Jūrmala SPA» aicina Zemgales Nevalstisko organizāciju (NVO) centrs sadarbībā ar Latvijas Pilsonisko aliansi.

«Konference paredzēta organizācijām un indivīdiem, kas interesējas par sociālo uzņēmējdarbību un to jau veic, jo pasākuma laikā būs iespēja uzzināt likumdošanas aktualitātes, informāciju par finansējuma iespējām sociālās uzņēmējdarbības veicējiem, iepazīties ar jaunākajām tendencēm šajā jomā, piedalīties darbnīcās, iepazīties ar labās prakses piemēriem citās Eiropas valstīs,» sola Zemgales NVO centra valdes priekšsēdētājs Uldis Dūmiņš.

Viņš norāda, ka sociālā uzņēmējdarbība ir kļuvusi par vienu no aktuālākajām tēmām visa Eiropā. «Sociālie uzņēmēji tiek atzīti par sociālo un ekonomisko pārmaiņu dzinējspēkiem Eiropā, tā kā tie veido brīvu un elastīgu tirgus ekonomiku. Balstīti uz spēcīgu ilgtermiņa sociālās ekonomikas tradīciju, sociālie uzņēmēji ir izmaiņu veicinātāji, radot inovatīvus risinājumus problēmu risināšanai. Darbojoties kopējām interesēm, viņi rada darbavietas, nodrošina inovācijām bagātus produktus un pakalpojumus un veicina ilgtspējīgu ekonomiku. Visos Latvijas reģionos var atrast sociālos uzņēmējus. Arī Zemgalē arvien pieaug interese par sociālo uzņēmējdarbību, par ko liecina NVO sektora aktivitātes saimnieciskās darbības veikšanā, ieguldot iegūtos līdzekļus savu mērķu sasniegšanā (palīdzība noteiktu sociālu jautājumu risināšanā, atbalsts saturīga brīvā laika pavadīšanai bērniem un jauniešiem, atbalsts personām, kas sasniegušas pensijas vecumu un tamlīdzīgi),» tā U.Dūmiņš.

Uz konferenci aicināti visi interesenti, kas vēlas uzzināt par ES fondu atbalstu sociālās darbības uzsākšanas iespējām un nodrošināšanai.

Informācija par pieteikšanos un darba kārtība ŠEIT. Pieteikšanās termiņš – 27. jūnijs.

Konference tiek rīkota «SEED» (Kompleksi pasākumi sociālās uzņēmējdarbības izglītības veicināšanai – www.seedproject.eu) projektā, un tā finansēta ar Eiropas Komisijas programmas «ERASMUS+» atbalstu. Projekts tiek īstenots divus gadus no 2014. gada 1. septembra līdz 2016. gada 31. augustam.



Foto: Raitis Puriņš