ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novada pašvaldība iegādāsies «Veckastaņu» šautuvi un angārus

zz.lv

2016. gada 19. jūnijs 22:24

529
Jelgavas novada pašvaldība iegādāsies «Veckastaņu» šautuvi un angārus

Jelgavas novada dome 15. jūnija Apvienoto komiteju sēdē atbalstīja lēmumprojektu par nekustamā īpašuma «Veckastaņi» Zaļenieku pagastā pirmpirkuma tiesību izmantošanu.

Pašvaldības īpašumā esošā būve – agrākā šautuve –, kas atrodas uz konkrētā zemes gabala, un līdzās esošie angāri ir avārijas stāvoklī, taču pašvaldība plāno īpašumu sakārtot saskaņā ar attīstības ieceri izveidot Zemgales mēroga jaunsardzes centru, ziņo pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone. Tad attiecīgā zemes vienība iekļautos kopējā teritorijā, ļaujot tur īstenot kvalitatīvas civilās aizsardzības nodarbības un jaunsardzes treniņus.

Atsaucoties uz SIA «Aikos» iesniegumu ar rosinājumu Jelgavas novada pašvaldībai izsniegt zemes gabalam «Veckastaņi» pirmpirkuma atteikumu iecerē zemi iegādāties uzņēmuma vajadzībām, Jelgavas novada dome vienbalsīgi lēma par pirmpirkuma tiesību izmantošanu. Zemes vienība ir 1,4 hektāru platībā ar vērtību 3200 eiro.

«Tā kā pašvaldībām ir pirmpirkuma tiesības, ja to administratīvajā teritorijā tiek pārdots nekustamais īpašums un tas ir nepieciešams pašvaldībai likumā noteikto funkciju pildīšanai, lēmām par iespēju sākt realizēt ļoti nozīmīgu projektu, proti, Zemgales mēroga jaunsardzes centru. Jau labu laiku norit nopietnas sarunas starp pašvaldību un Aizsardzības ministriju par jaunsardzes centra izveidi Zaļeniekos. Tā kā Zaļenieku skolas teritorijā jau ir atbilstoša infrastruktūra gan jaunsargu mācībām, gan treniņiem, tad loģisks solis šķiet jaunsargu kustību censties pilnveidot, visas Zemgales mērogā veidojot kvalitatīvu bāzes vietu un treniņvietu, kur apgūt arī šaušanas prasmes,» skaidro Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune.

Viņš norāda – nekustamajā īpašumā «Veckastaņi» atrodas pašvaldībai piederoša izbijusi šautuve, kuru plānots atjaunot. Līdzās tai iecerēts ierīkot kazarmas, kur pulcēties novada jaunsargiem uz mācību nometnēm. Pēc Z.Caunes domām, šāda centralizācija palīdzētu veidot vienotu izpratni par Jaunsardzes kustību un pavērtu jauniešiem lielākas iespējas.

Pērn Jelgavas novada pašvaldības būvvaldes inspektori, apskatot esošo šautuvi un angārus, konstatēja, ka tie ir tehniski sliktā un bīstamā stāvoklī. Jau toreiz Jelgavas novada dome zemes īpašniekiem izteica piedāvājumu zemes gabalu atpirkt. Pirms gada zemes īpašnieki to noraidīja.

Patlaban nekustamais īpašums ar zemes vienību 0,5 hektāru platībā un zemes vienību 0,9 hektāru platībā pieder divām privātpersonām. Plānots nekustamo īpašumu iegādāties par pirkuma līgumā norādīto nekustamā īpašuma atsavināšanas cenu 3200 eiro, maksājot no pašvaldības budžetā paredzētajiem līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Lēmumprojekts virzīts apstiprināšanai domes sēdē 22. jūnijā.


Foto: no arhīva