ZZ.lv ARHĪVS

Ar videoklipu «Egoisti uz ceļa» Valsts policija aicina šoferus vairāk cienīt citam citu (VIDEO)

zz.lv

2016. gada 14. jūnijs 20:48

965
Ar videoklipu «Egoisti uz ceļa» Valsts policija aicina šoferus vairāk cienīt citam citu (VIDEO)

Tuvojoties vasaras festivālu un dažādu kultūras pasākumu laikam, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt saprotošiem pret satiksmes ierobežojumiem un apgrūtinājumiem, kas var rasties sastrēgumu dēļ. Policija atgādina, ka šādos gadījumos būtiska loma ir apdomībai un savstarpējai cieņai. Būtiski saglabāt mieru braucot arī tajos ceļa posmos, kur satiksmi apgrūtina remontdarbi.

«Sastrēgumi un citi satiksmes apgrūtinājumi atsevišķiem satiksmes dalībniekos bieži rada neiecietību, kas nereti noved pie apzinātiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem – piemēram, apdzenot vairākus sastrēgumā esošus vai kolonnā braucošus transportlīdzekļus pa pretējā virziena joslu vai tos apbraucot pa sabiedriskā transporta joslu, ceļa nomali vai transportlīdzekļa braukšanai neparedzētām vietām,» stāsta Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica. Viņa norāda – šis un citi pārkāpumi, kas saistīti ar pārējo transportlīdzekļu vadītāju interešu ignorēšanu, traktējami kā agresīva braukšana, par ko Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā transportlīdzekļa vadītājam paredzēta atbildība 70 līdz 280 eiro apmērā.

Agresīva braukšana ir viens no pārkāpumiem, kas aktuāls ne tikai vasarā, bet arī visa gada garumā. Pērn par šo pārkāpumu tika sastādīti 914 administratīvā pārkāpuma protokoli, bet šogad līdz 7. jūnijam – jau 453, no kuriem 53 protokoli izrakstīti kopš maija sākuma.

Lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību agresīvai braukšanai un citiem būtiskiem problēmjautājumiem ceļu satiksmē, Valsts policija izveidojusi vairākus videoklipus, kuros ar analoģijas palīdzību atainoti ikdienā sastopami ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, kas nereti ir ar traģiskām sekām.





Policijas video