ZZ.lv ARHĪVS

Platones Kristiešu centrs aicina uz «Tēva dārza» svētkiem, lai priecātos par darbā ar bērniem un jauniešiem sasniegto (FOTO)

Lāsma Antoneviča

2016. gada 8. jūnijs 22:41

4538
Platones Kristiešu centrs aicina uz «Tēva dārza» svētkiem, lai priecātos par darbā ar bērniem un jauniešiem sasniegto (FOTO)

«Mums ir par maz svētku. Šie būs, lai priecātos par tēta (mācītāja Arņa Sīļa – red.) iesākto darbu ar bērniem un jauniešiem un kopā ar saviem mīļajiem baudītu Dieva dāvāto dabu un mūziku. Būs pikniks ar desiņām un šašliku, kurā vecāki varēs atpūsties un pavingrot, bet bērni izbaudīt netradicionālas sporta spēles, ūdens atrakcijas, slidkalniņus, kroņu darbnīcu un deju,» sestdien, 11. jūnijā, uz kopābūšanu festivālā «Tēva dārzs» Platones Kristiešu centrā aicina Sabīne Sīle-Eglīte.

Jau no pulksten 11 centrā sāksies dažādas aktivitātes, bet no aptuveni 16 klātesošos priecēs kristīgie mūziķi Valdis Indrišonoks, Valters Gleške, kā arī «Supernova 2016» finālisti «MyRadiantU». Ieeja koncertos un darbnīcās būs bez maksas. Stendiņā varēs iegādāties ēdienu piknikam, to droši var ņemt arī līdzi, kā arī būs iespēja ziedot bērnu un jauniešu programmas atbalstam, vēsta organizatori.

Šis pasākums vietējai draudzei, kura allaž rūpējusies arī par apkārtējo bērnu un jauniešu vajadzībām, būs īpašs. Ne tikai tāpēc, ka noslēgusies vēl viena sezona, kurā bērni otrdienās bundzinieka Māra Izapa vadībā apguvuši bungu un ģitārspēli, ko palīdzējis izkopt arī jaunais mācītājs Andris Millers, Anete Raiskuma no deju studijas «Dance Beat» mācījusi mūsdienu deju, Sabīne spodrinājusi vokālās prasmes, Dairis Antanāvičs puikām ierādījis praktiskos darbus, bet viņa sieva Olga rūpējusies, lai bērni pirms nodarbībām būtu labi paēduši. Pagājis pusgads, kopš traģiski bojā gāja ilggadējais mācītājs Arnis Sīlis, kuram darbs ar bērniem bija viena no prioritātēm. Laiks pierādījis, ka šī kalpošana nav bijusi velta un laidusi dziļas, stingras saknes.

«Platones kopienā jūtamies kā lielā ģimenē. Esam atbalsts cits citam situācijās, kad piedzīvojam sāpes, trūkumu vai kādu citu vajadzību. Kopā vieglāk pārvaram ikdienas izaicinājumus, un janvāra atvadas no tēta mūs vēl ciešāk saliedēja. Patlaban kopā ar jauno mācītāja ģimeni un pārējo komandu mācāmies priecāties un katrā dienā atrast kaut ko, par ko varam pateikties. Un pateicību ir arvien vairāk.

Visi skolotāji turpina darbu. Turklāt ar vēl lielāku atdevi,» gandarīta mācītāja meita Sabīne, bez kuras tāpat nav iedomājams lielais darbs ne tikai ar bērniem un jauniešiem, bet arī ar senioriem un ģimenēm. Piemēram, šogad Platones Kristiešu centrā tiek piedāvāta ārstnieciskā vingrošana un atvērts «Māmiņu klubs», kurā, lai kopā atpūstos, pārrunātu aktuālos jautājumus un uzklausītu speciālistu padomus, pulcējas jaunās māmiņas.



Pasākums sāksies jau 11, bet ierasties var jebkurā laikā. No pulksten 16 līdz 21 plānota dzīvā mūzika. Paredzētas darbnīcas. Stendā varēs iegādāties pārtiku piknikam, bet var ņemt līdzi arī savu groziņu. Būs iespēja ziedot bērnu un jauniešu programmas atbalstam. Pasākums ir bezmaksas.


Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 9. jūnija, «Zemgales Ziņās»