ZZ.lv ARHĪVS

Latvijas poļu jaunieši tiekas Zaļeniekos (FOTO)

Gaitis Grūtups

2016. gada 6. jūnijs 17:54

12935
Latvijas poļu jaunieši tiekas Zaļeniekos (FOTO)

Septiņdesmit poļu jauniešu 10–17 gadu vecumā no Daugavpils, Jēkabpils, Rīgas un Jelgavas satikās Zaļeniekos – IV Latvijas reģionālajā parafiādē, kuras mērķis ir ar garīgām, sportiskām un kultūras aktivitātēm stiprināt polisko pašapziņu.

Ar tautas bumbu, orientēšanos apkārtnē, erudīcijas konkursu «Cik labi tu pazīsti Varšavu?» un dažādām citām aktivitātēm bija piepildītas IV parafiādes dalībnieku trīs dienas Zaļeniekos. Turklāt rīti sākās un vakari beidzās ar kopīgu poļiem raksturīgu katolisku lūgšanu, kurā bija aicināti visu konfesiju pārstāvji.

Vienu no pasākuma rīkotājām Latvijas Poļu savienības Jelgavas nodaļas vadītāju Mariju Kudrjavcevu priecē augošais dalībnieku skaits. «Šogad pirmo reizi piedalījās jaunieši arī no Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolas. Protams, viņi vislabāk zina poļu kultūru un valodu,» piebilst M.Kudrjavceva.

Jelgavniece grupas audzinātāja Diāna Davidova atzīst, ka ne jau visi bērni tik labi prot poļu valodu, ka varētu tajā brīvi sarunāties, taču svarīgākais ir viņu tikšanās un interese par poļu kultūru. Jūlijā Diāna kopā ar 15 Latvijas poļu bērniem, tostarp vairākiem jelgavniekiem, dosies uz lielo parafiādi Polijā, kur piedalīsies aptuveni pusotrs tūkstotis jauniešu. Tā vienu nedēļu norisināsies galvaspilsētā Varšavā un pēc tam divas turpināsies Gdiņas apkārtnē kūrortā pie Baltijas jūras.



Foto: Diāna Davidova. Visu rakstu lasiet otrdienas, 7. jūnija, «Zemgales Ziņās»