ZZ.lv ARHĪVS

Mežciemnieki lūdz gājēju un velosipēdistu celiņu uz Jelgavu

Gaitis Grūtups

2016. gada 31. maijs 11:49

785
Mežciemnieki lūdz gājēju un velosipēdistu celiņu uz Jelgavu

«Lūdzam rast iespēju izbūvēt drošu gājēju un veloceliņu no Rundāles ielas un Lediņu ceļa krustojuma Mežciemā līdz Miera un Bauskas ielas krustojumam Jelgavā,» teikts 42 Mežciema iedzīvotāju parakstītā vēstulē «Zemgales Ziņām». Turklāt uzsvērts, ka bīstamais ceļa posms, kuru vajadzētu pārveidot, ir tikai nepilnu kilometru garš. Jelgavas novada pašvaldība iedzīvotāju iniciatīvu sola atbalstīt.  

«Mežciemā un Blukās dzīvo vairāki simti iedzīvotāju, daudzi ar velosipēdiem dodas uz darbu Jelgavā, skolēni – uz skolām un ārpusklases nodarbībām, arī tuvākais veikals mums pašlaik ir «Oāze», kas atrodas pilsētā Miera ielā,» teic viens no iniciatīvas rosinātājiem mežciemnieks Pēteris Baranovskis. Viņš piebilst, ka Mežciemā nebūtu grūti savākt arī vairāk atbalstītāju – 42 vēstules parakstītāji atradušies jau tuvākajos kaimiņos Mazajā Liepu un Krasta ielā.       

«Mēs esam tādi paši nodokļu maksātāji kā citi Jelgavas un tās apkārtnes iedzīvotāji, kuriem ir izbūvēti gājēju un veloceliņi uz Ozolniekiem, arī pa Dobeles šoseju līdz Aizupes skolai,» vajadzības pamatojumā raksta mežciemnieki.

Detalizētāk apdomājot vajadzību pēc velosipēdistu un gājēju celiņa, P.Baranovskis atzīst, ka bīstamākais ir šaurās Staļģenes šosejas posms no Meža kapiem līdz Mežciema robežai (Lediņu ceļa un Rundāles ielas krustojums), kā arī Bauskas ielas krustojums ar Miera ielu. Viņaprāt, Bauskas iela, kas šķērso Platones upi pa veco, taču gājēju un velosipēdistu satiksmei atjaunoto tiltu, gājēju un velobraucēju satiksmei ir pietiekami droša.

Mežciema iedzīvotājus atbalsta arī bērnu un jauniešu centra «Junda» direktora pienākumu izpildītājs Māris Kalniņš, kura atbildībā ir pie Mežciema esošā «Jundas» nometne «Lediņi».

Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone uzskata – apsveicami, ka Jaunsvirlaukas pagasta Mežciema iedzīvotāji organizējušies šādai iniciatīvai. «Ņemot vērā, ka Staļģenes šoseja ir valsts nozīmes ceļš, arī tā modernizācija, labiekārtošana vai investīcijas ceļa posma attīstībai ir saistītas ar akciju sabiedrības «Latvijas valsts ceļi» plānotajiem projektiem. Jelgavas novada pašvaldība, atbalstot iedzīvotāju iniciatīvu, var rosināt šāda projekta aktualizēšanu,» skaidro D.Kaņepone.

Viņa piebilst, ka novada pašvaldība kaut pa maziem posmiem plāno sakārtot gājēju ietves ciemu centros. Šogad 700 metru garumā gājēju ietves labiekārtos Glūdas pagastā.



Foto: no arhīva