ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novadā sākas Veselības nedēļa

zz.lv

2016. gada 23. maijs 20:44

210
Jelgavas novadā sākas Veselības nedēļa

Atsaucoties Latvijas Tautas sporta asociācijas aicinājumam, Jelgavas novada pašvaldība ir iesaistījusies projektā «Latvijas Veselības nedēļa 2016» jeb «Move Week» (kustību nedēļa), kas norisināsies no 23. līdz 29. maijam visā Latvijā. Jelgavas novadā veselības nedēļā iedzīvotāji aicināti piedalīties gan velobraucienos, gan dažādās stafetēs, gan veselīga ēdiena pagatavošanā, kā arī veikt veselības pārbaudes, stāsta novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Plānotās aktivitātes:

  • Pagastos un skolās notiks dažādas sportiskas aktivitātes visas nedēļas garumā;

  • Pasākums «Ķeram veselību» 29. maijā Līvbērzes pagastā;

  • Aicinot sievietes rūpēties par savu veselību, 27. maijā Vilcē un Līvbērzē sadarbībā ar SIA «Veselības centru 4» sievietēm rasta iespēja veikt mamogrāfijas (krūšu dziedzeru rentgenoloģisko) izmeklējumu. Skrīninga mamogrāfija sievietēm ar uzaicinājuma vēstuli – bezmaksas, sievietēm bez uzaicinājuma vēstules, bet ar ģimenes ārsta nosūtījumu – 2,85 eiro. Sievietes aicinātas iepriekš pieteikties izmeklējumam pa tālruni 67142840; 27866655;

  • Glūdā aktivitāšu centrā «Zemgale» 27. maijā pulksten 15 Veselības nedēļai veltītā tematiskā pēcpusdiena «Mācāmies pagatavot veselības kokteiļus»;

  • Līvbērzē aktivitāšu centā «Vārpa» 23. maijā pulksten 18 veselības nedēļai veltīts velobrauciens;

  • Aktivitāšu centrā «Ārstu māja» Tīreļos Valgundes pagastā 28. maijā pulksten 12 sporta un atpūtas pasākums: velobrauciens uz «Mangaļiem» (aicinātas piedalīties ģimenes ar bērniem);

  • Aktivitāšu centrā «Kalnciems» Kalnciema pagastā 24. maijā pulksten 18 izglītojošs pasākums par veselību «Fiziskās aktivitātes».

Aktīva dzīvesveida piekritēji aicināti arī uz kampaņas noslēguma pasākumiem Rīgā. Piemēram, 28. maijā pulksten 14 informatīvi izklaidējoši pasākumi notiks pie Brīvības pieminekļa, bet pulksten 15.30 tiks organizēts gājiens «Ejam kopā, lai dzīvotu». Savukārt pulksten 17 arēnā «Rīga» notiks sieviešu basketbola izlases spēle (Latvija:Jaunzēlande).

Latvijas Veselības nedēļa tiek organizēta, lai sniegtu informāciju un veidotu izpratni, ka fiziskās aktivitātes ir neatņemama veselīga dzīvesveida sastāvdaļa un viens no labākajiem un lētākajiem slimību profilakses veidiem. Ar šīs kampaņas palīdzību organizatori vēlas piedāvāt fizisko aktivitāšu dažādību un sniegt iespēju piedalīties aktivitātēs, lai tās kļūtu par ikdienas dzīves sastāvdaļu.

«NowWeMowe» ir Eiropas «Sports visiem» kampaņa, kuras mērķis ir līdz 2020. gadam iesaistīt fiziskās aktivitātēs 100 miljonus Eiropas iedzīvotāju. To plānots sasniegt, sadarbojoties ar valsts mēroga organizācijām, kas koordinētu un veicinātu pašvaldību rīkotās aktivitātes savā valstī. Koordinējošā organizācija Latvijā ir Latvijas Tautas sporta asociācija.




Foto: no arhīva