ZZ.lv ARHĪVS

Kalnciemā aktivitāšu centrs pagaidām zem viena jumta ar bibliotēku un kultūras namu (FOTO)

Gaitis Grūtups

2016. gada 23. maijs 22:43

8701
Kalnciemā aktivitāšu centrs pagaidām zem viena jumta ar bibliotēku un kultūras namu (FOTO)

Klātesot Kalnciema pagasta sabiedriskās dzīves aktīvistiem, kā arī Jelgavas novada pašvaldības darbiniekiem, svinīgi atklāts aktivitāšu centrs, kura uzdevums ir integrēt ciemata sabiedrību tā, lai pēc iespējas mazāk paliek nomākto mājās sēdētāju.

«Mēs, kopā sanākot, apgleznojam traukus un akmeņus, taisām rotas Kalnciema jauktajam korim. Agrāk nedomāju, ka tik daudz interesanta var radīt pašu rokām,» priecājas pensionāre Raimonda Bainore, kura ar divpadsmit domubiedrēm jau darbojas jaunajā aktivitāšu centrā, kas atvērts kopš gada sākuma. 

Drīz pēc svinīgās lentes pārgriešanas centrā ieradās arī pārdesmit Kalnciema pagasta vidusskolas skolēnu, kas Jeļenas Lugiņinas vadībā mācījās apgleznot akmeņus. «Akmeņi – tas ir viens, bet šodien te būs izjāde ar zirgiem,» «Ziņām» līksmi sacīja vairākas skolnieces.

Aktivitāšu centra vadītāja Gaļina Koroļova stāsta, ka izjāde ar zirgu ir arī viena no aktivitātēm, kas bērniem pieejamas par brīvu, jo par tām jau samaksājis sponsors. Viņa atzīst – vēl skaidri nevar pateikt, kādi tieši būs centra piedāvāto nodarbību veidi, taču to mērķis ir nodrošināt atbalstu ģimenēm, veicināt nodarbinātību, uzlabot sabiedrības veselību, kā arī sociāli integrēt mazaizsargātos iedzīvotājus. 

Aktivitāšu centra mājvieta vienviet ar bibliotēku un kultūras namu ir tikai pagaidām, skaidro Kalnciema pagasta pārvaldes vadītājs Dainis Keidāns. Jelgavas novada pašvaldība, ieguldot apmēram miljonu eiro, plāno atjaunot un pārveidot par sociālo māju daudzdzīvokļu ēku Draudzības ielā 3. «Tur šim darbam būs atvēlēta lielāka platība,» saka D.Keidāns.

Līdzīgi aktivitāšu centri jau izveidoti četros Jelgavas novada pagastos – Glūdā, Lielplatonē, Valgundē un Līvbērzē, kur tie ir pat divos ciemos – Līvbērzē un Vārpā. 


Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet otrdienas, 24. maija, «Zemgales Ziņās»