ZZ.lv ARHĪVS

Baznīcā bez jumta virs galvas (FOTO)

Uldis Veilands

2016. gada 13. maijs 00:49

6141
Baznīcā bez jumta virs galvas (FOTO)

Jelgavas novada dome apstiprinājusi līdzfinansējumu 5000 eiro apmērā projekta «Kalnciema-Klīves baznīcas atjaunošana» īstenošanai, lai restaurētu vietējā kultūrvēsturiskā pieminekļa jumtu un sekmētu celtnes ilgtspējīgu izmantošanu.

Lai gan baznīca no ārpuses izskatās pieņemamā stāvoklī, tās iekšpuse ir stipri bojāta. Jau vairāk nekā gadu baznīcā uzturēties nav atļauts, tāpēc draudzes mācītājs Kaspars Kovaļovs dievkalpojumus sākotnēji vadīja Valgundes kultūras namā, tad tie notika kaimiņos – Kalnciema vidusskolā. Tas gan ne vienmēr sakrita ar skolas mācību plāniem un statusu, tādēļ nu, siltākam laikam iestājoties, dievkalpojumi atsākušies vienā mazā (un neizturīgā jumta mazāk apdraudētā) baznīcas stūrītī.

«Apskatot pamatīgāk, izrādījās, ka ne tikai sijas vairs netur, bet arī spāres ir sapuvušas un sēžas, tā ka būtībā jumta konstrukcija vairs neturas ne uz kā,»  pavisam kritiski situāciju vērtē Kalnciema-Klīves evaņģēliski luteriskās draudzes priekšnieks Juris Tolpežņikovs, kurš tikšanās dienā ar «Ziņām» ir rūpju pilns, jo līdz vakaram jābūt gataviem «visiem papīriem», kas iesniedzami biedrības «Lauku partnerība «Lielupe»» vērtēšanai.

Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet piektdienas, 13. maija, «Zemgales Ziņās»