ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novads sveic mācību olimpiāžu un konkursu uzvarētājus (FOTO)

Lāsma Antoneviča

2016. gada 12. maijs 23:33

53584
Jelgavas novads sveic mācību olimpiāžu un konkursu uzvarētājus (FOTO)

«Mūsu noslēpums ir kārtīgs ikdienas darbs, kā arī skolotāju spēja pamanīt spējīgākos bērnus un strādāt ar viņiem,» Elejas vidusskolas direktore Sarmīte Balode min, kā viņu skolēniem izdevies iegūt 16 godalgotas vietas mācību olimpiādēs, kā arī atzinību zinātniskajā konferencē. Jelgavas novada pašvaldība par teicamiem sasniegumiem, piešķirot naudas balvas, godināja 54 novada skolēnus un 51 viņu pedagogu.

Elejas vidusskolas skolēniem vislabāk veicies matemātikas valsts olimpiādes II kārtā, kur pirmo vietu ieguva 10. klases skolniece Agneta Veinberga un Samanta Peipiņa, kā arī 5. klases audzēkne Līva Mikaine, bet sestklasniece Ieva Vaņina un 7. klases skolniece Elīna Beide šajā priekšmetā pārvedušas mājās «bronzu». Uzvaru guvusi arī 9. klases audzēkne Justīne Dižpētere (latviešu valoda) un ceturtklasniece Alita Vangale, kas teicami sevi apliecinājusi sākumskolas posma zināšanu sacensībās.

«Skolotājam svarīgi pamanīt arī to, kam labi padodas konkrēti viņa priekšmets, jo ne visiem vienlīdz labi veicas visas mācībās,» Elejas vidusskolas direktore skaidro, kāpēc uzvarētāju sarakstā ir vairāki skolēni. Protams, ir arī tādi, kas godalgotas vietas izcīnījuši vairākās olimpiādēs. Piemēram, skolas prezidente 12. klases audzēkne Linda Dita Ābola ieguvusi otro vietu ģeogrāfijas, vēstures un bioloģijas zināšanu sacensībās. Šajā ziņā nepārspēta līdere ir Kalnciema pagasta vidusskolas 12. klases audzēkne Marija Fjodorova, kura triumfējusi ekonomikas, bioloģijas un krievu valodas olimpiādēs, palikusi otrā fizikā, trešā – matemātikā, bet krievu valodas valsts olimpiādes III kārtā saņēmusi atzinību. Savukārt Šķibes pamatskolā visas olimpiāžu balvas ieguvusi televīzijas spēles «Gudrs, vēl gudrāks!» 9. klašu uzvarētāja Elīna Smetaņina. Viņa triumfējusi vēstures un matemātikas olimpiādēs, kā arī ieguvusi atzinību vēstures valsts olimpiādes III kārtā.


Visu apbalvoto skolēnu un pedagogu sarakstu atradīsiet ŠEIT.

Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet piektdienas, 13. maija, «Zemgales Ziņās»