ZZ.lv ARHĪVS

Durvis ver sociālās uzņēmējdarbības projekts «AntiCafe» (FOTO)

Lāsma Antoneviča

2016. gada 11. maijs 22:45

31044
Durvis ver sociālās uzņēmējdarbības projekts «AntiCafe» (FOTO)

«Parasti jaunieši grib satikties, «patusēt», aprunāties, kaut ko uzspēlēt. Kur to darīt? Lielākā daļa dzīvo dzīvokļos, kur pieciem draugiem nemaz nav vietas. Tāpēc jaunieši sēž kafejnīcās – nopērk tēju un vienkārši pavada laiku, kas kafejnīcām īsti nepatīk. Turklāt tajās parasti nav laba WiFi interneta. Savukārt šī vieta stāv pretī visai kafejnīcu sistēmai, jo cilvēki te nenāk paēst, bet mierīgi pasēdēt, uzspēlēt kādu galda spēli, palasīt grāmatu, pastrādāt, pamācīties. Piemēram, ja skolā uzdod sagatavot grupas prezentāciju, te to var brīvi izdarīt, maksājot tikai par pavadīto laiku,» uzņēmuma «AntiCafe LA» īpašnieks Jēkabs Udodovs skaidro sava jaunizveidotā uzņēmējdarbības projekta būtību. 10. maijā tas ar «AntiCafe» nosaukumu krāsaini startēja Jelgavā, Pasta ielā 33a.

Jēkabs stāsta, ka ideju izveidot vietu, kur norēķinās par pavadīto laiku, noskatījis Maskavā. «Darba komandējumā bija arī jāpastrādā, bet viesnīcā sliktā WiFi dēļ to darīt bija ļoti neērti. Tad nu gāju uz šādu vietu, kur nodrošina labu internetu un piedāvā kādu cepumu, un strādāju. Man tas iepatikās. Tikai sapratu, ka gribu modernāk un atraktīvāk,» teic jaunais uzņēmējs.

Savu antikafejnīcu, ieguldot līdz desmit tūkstošiem eiro, viņš Pasta ielas ēkā, kur pirms tam bijuši nomācoši melni griesti un sarkanas sienas, izveidojis nepilna mēneša laikā. Mājīgajās telpās, kur vienlaikus būtu ērti atrasties ap 40 apmeklētājiem, pieejams ne tikai bezmaksas internets, bet arī galda futbols, novuss, grāmatas un galda spēles, piemēram, «Mafija», «Monopols», «Uno». Tāpat ciemiņi varēs cienāties ar tēju, kafiju, ūdeni un cepumiem, norēķinoties tikai par telpās pavadīto laiku (trīs centi minūtē, 1,80 stundā vai pieci eiro par visu dienu). Jāpiebilst, ka šis cenrādis stāsies spēkā tikai no 16. maija. Turklāt pirmā vizīte, lai «iepazītos un pagaršotu», ikvienam būs par brīvu, sola J.Udodovs. «AntiCafe» būs atvērta katru dienu no pulksten 11 līdz 23 (no pirmdienas līdz ceturtdienai) vai līdz pusnaktij (no piektdienas līdz svētdienai). Galvenā mērķauditorija ir jaunieši vecumā no 15 līdz 30 gadiem, taču laipni gaidīts ikviens, kurš piedāvājumu atrod sev par labu un spēj «ierakstīties» noteikumos – alkoholam, cigaretēm un neadekvātai rīcībai tur nebūs vietas!


Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 12. maija, «Zemgales Ziņās»