ZZ.lv ARHĪVS

Sākušās Uzņēmēju dienas Zemgalē (FOTO)

zz.lv

2016. gada 29. aprīlis 13:28

52116
Sākušās Uzņēmēju dienas Zemgalē (FOTO)

Uzņēmēju dienām Zemgalē, ko organizē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Jelgavas pašvaldība sadarbībā ar Jelgavas Ražotāju un tirgotāju asociāciju un akciju sabiedrību «Latvijas gāze», pieteikušies 186 uzņēmēji no visas Zemgales. Šodien un rīt Zemgales Olimpiskajā centrā viņi prezentēs savu produkciju un pakalpojumus.

Pasākumu atklāja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards. Viņš uzsvēra: «Mūsdienu konkurences apstākļos būt veiksmīgam uzņēmējam patiesībā nozīmē būt drosmīgam un radošam, jo dažādu izaicinājumu pārvarēšana ir ikviena uzņēmēja ikdiena. Ar gandarījumu varu paziņot, ka Zemgales reģions, kuru auglīgās zemes dēļ dēvē par Latvijas maizes klēti, turpina sekmīgi attīstīties un uzņēmējiem izdodas veiksmīgi realizēt savus mērķus.» K.Gerhards arī atzīmēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas lomu uzņēmējdarbības veicināšanā reģionos. Zemgalē tas ir Eiropas Savienības fondu atbalsts – vairāk nekā 21 miljona eiro ieguldījums infrastruktūrā uzņēmējdarbības attīstībai.


Pasākumā paredzēta arī reģiona tautas tērpu parāde un modes skate «Zemgales mode laikmetu griežos», kurā būs skatāmas reģiona modes īpatnības un to attīstība, kā arī unikāls frizūru šovs «Elegantā mistērija», informē Tirdzniecības un rūpniecības kamera. Pasākumā plānots arī Biznes iespēju forums. Abas pasākuma dienas būs iespēja iepazīties ar Zemgales skolēnu mācību uzņēmumu produkciju, kā arī piedalīties «Latvijas labuma» degustācijās un radošajās darbnīcas, kurās tiks rīkotas meistarklases ar vietējo saimniecību zejvielām.

Būs atvērta Zemgales alus sēta, mazos apmeklētājus priecēs piepūšamās atrakcijas un Trušu pilsētiņa, tiks piedāvāta iespēja apskatīt NBS bruņutehniku. Savukārt kultūras programmu nodrošinās reģiona muzikālās grupas. Kā viens no spilgtākajiem notikumiem būs konditoru konkursa «Zemgales skaistākā torte» noslēgums Normunda Skauģa un Ilzes Briedes vadībā.

Ieeja izstādē bez maksas.



Foto: Raitis Puriņš