ZZ.lv ARHĪVS

Uzņēmēju dienās tiksies Zemgales ražotāji (FOTO)

Santa Logina

2016. gada 29. aprīlis 09:27

1689
Uzņēmēju dienās tiksies Zemgales ražotāji (FOTO)

«Pirmkārt tas ir liels darbs, jo šogad modes nams ir arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras sadarbības partneris. Modes skatē tiks pārstāvēti ne tikai «Tēmas», bet arī citu uzņēmumu tērpi, jānodrošina arī organizatoriskais darbs. Šajā ziņā man ir dubultdarbs, taču tas ir mans sirdsdarbs,» stāsta modes nama «Tēma» vadītāja Daiga Latkovska, kura ir viena no šī gada Uzņēmēju dienu Zemgalē izstādes dalībniecēm. Izstāde šodien un rīt norisināsies Zemgales Olimpiskajā centrā.

Pasākumam, ko organizē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Jelgavas pašvaldība sadarbībā ar Jelgavas Ražotāju un tirgotāju asociāciju un akciju sabiedrību «Latvijas gāze», pieteikušies 186 uzņēmēji no visas Zemgales. Viņi prezentēs savu produkciju un pakalpojumus. Savukārt kultūras programmu nodrošinās reģiona muzikālās grupas. Pasākumā paredzēta arī reģiona tautas tērpu parāde un modes skate «Zemgales mode laikmetu griežos», kurā būs skatāmas reģiona modes īpatnības un to attīstība, kā arī unikāls frizūru šovs «Elegantā mistērija», informē Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

D.Latkovska stāsta, ka modes skatē jelgavnieki pirmo reizi varēs skatīt «Tēmas» kolekciju, ko veido mūsdienu tērpi etniskās noskaņās. Otru «Tēmas» kolekciju veidos stilistiski senatnīgāki tērpi savienojumā ar jauninājumiem teatrālās noskaņās. Šeit talkā nāks Jelgavas Jaunā teātra aktieri. Skatē piedalīsies arī Ogres un Bauskas puses uzņēmēji, būs redzami tērpi no 18. gadsimta līdz mūsdienām. Iespējams, kāds taps arī uz vietas, aizņemoties sabraukušo amatnieku darinājumus.

Pasākumā plānots arī Biznes iespēju forums. Abas pasākuma dienas būs iespēja iepazīties ar Zemgales skolēnu mācību uzņēmumu produkciju, kā arī piedalīties «Latvijas labuma» degustācijās un radošajās darbnīcas, kurās tiks rīkotas meistarklases ar vietējo saimniecību un pašmāju iegūtām izejvielām. Būs atvērta Zemgales alus sēta, mazos apmeklētājus priecēs piepūšamās atrakcijas un Trušu pilsētiņa, tiks piedāvāta iespēja apskatīt NBS bruņutehniku. Kā viens no spilgtākajiem notikumiem būs konditoru konkursa «Zemgales skaistākā torte» noslēgums Normunda Skauģa un Ilzes Briedes vadībā.

Ieeja pasākumā bez maksas.


Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet piektdienas, 29. aprīļa, «Zemgales Ziņās»