ZZ.lv ARHĪVS

Uz diskusiju par Latvijas ārpolitikas sasniegumiem aicina Saeimas deputāti

zz.lv

2016. gada 26. aprīlis 18:31

63
Uz diskusiju par Latvijas ārpolitikas sasniegumiem aicina Saeimas deputāti

Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) piektdien, 29. aprīlī, pulksten 12 Latvijas ārējās politikas un drošības politikas gadagrāmatas, kā arī Latvijas ārpolitikas simtgades projekta laikā rīko diskusiju, kurā Saeimā pārstāvēto partiju deputāti tiksies ar sabiedrību. Pasākums norisināsies LLU Senāta zālē (Jelgavā, Lielajā iela 2).

Šī diskusija būs veltīta Latvijas neatkarības atjaunošanas de iure atzīšanas 25. gadadienai, vēsta LĀI pārstāvis Olafs Arnicāns. Pasākumā plānots diskutēt par to, ko Latvija sasniegusi ārpolitikā pēdējo 25 gadu laikā, kā arī pievērsties tam, kādas ir šī brīža ārpolitiskās aktualitātes un kā tās mainījušās kopš 1990. gadiem. Tāpat plānots runāt par to, kā reaģēt uz pašreizējiem ārpolitikas izaicinājumiem.


Šajā diskusijā piedalīsies Saeimā pārstāvēto partiju deputāti: Atis Lejiņš (partija «Vienotība ), Edvīns Šnore (Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK»), Valdis Kalnozols (Zaļo un zemnieku savienība), Igors Pimenovs («Saskaņa»), Inga Bite (Latvijas reģionu apvienība). Diskusiju vadīs LĀI direktora vietnieks Kārlis Bukovskis.


Projektu laikā šogad plānots rīkot vairākas reģionālās diskusijas, kurās Saeimā pārstāvēto partiju deputāti tiktos ar sabiedrību, lai pārrunātu Latvijas lomu aktuālajos notikumos pasaulē.



Publicitātes foto