ZZ.lv ARHĪVS

Māksla ārstē jau 15 gadu (FOTO)

Uldis Veilands

2016. gada 21. aprīlis 00:00

3217
Māksla ārstē jau 15 gadu (FOTO)

Tikai vienu dienu, pat ne dienu, bet dažas stundas otrdienas pusdienlaikā ar slimnīcu «Ģintermuiža» kaut kādā veidā saistītie (gan klienti, gan personāls un viesi) varēja priecāties par mākslas terapijas nodarbībās tapušo darbu raibo spektru, kura vidū varēja redzēt arī īstus mākslas darbus. Ārstniecības iestādes specifikas dēļ skatītās izstādes mūžs gan tāds īslaicīgs, taču galvenais panākams ne jau izstādēs, bet nodarbībās. «Katrā slimnīcā, arī «Ģintermuižā», ārstējas visdažādākie cilvēki,» skaidro mākslas terapijas nodarbību vadītāja Indra Grasberga, «netrūkst arī tādu, kas apveltīti ar mākslinieka spējām, un pat tādu, kuru profesija saistīta ar vizuālo mākslu.»

Mākslas terapijas nodarbības «Ģintermuižā» notiek no 2001. gada maija, bet dienu ritumā par pusapaļās jubilejas īpašu atzīmēšanu pat nedaudz piemirsies.

Vizuālie jēdzieni atspoguļo cilvēka domāšanu un sniedz informāciju vairāk nekā vārdi. Studijas dalībnieki jāiedrošina un jārosina izpaust un atspoguļot savas emocijas. Tā tiek gūts ārstniecisks labums – pacienti atbrīvojas no negatīvajām emocijām, nostiprina savu pašapziņu, paplašina redzesloku.

Foto: Raitis Puriņš