ZZ.lv ARHĪVS

Elejas centrā būvgružus neapraks (FOTO)

Gaitis Grūtups

2016. gada 13. aprīlis 21:53

2887
Elejas centrā būvgružus neapraks (FOTO)

Elejas centrā nojaucot veco daudzdzīvokļu namu katlumāju, celtniecības uzņēmums SIA «Vuk», nesaskaņojot darbību ar Valsts vides dienestu, pieņēma, ka drupināts betons un ķieģeļi nav videi kaitīgi un norokami turpat zemē, pēc tam vietu apberot ar smilti un melnzemi un iesējot zāli. Taču elejnieku aktīvā rīcība vidi degradējošo darbību palīdzēja novērst.  

Dažās dienās Elejas ciema centrā uzņēmums SIA «Vuk» nojauca pirms gadiem četrdesmit būvēto un apmēram divdesmit gadu nelietoto katlumāju. Agrāk tā apsildīja Dārza ielas rajona daudzdzīvokļu namus, taču nu jau ilgu laiku, piedraņķota ar atkritumiem, bojāja vidi. Taču, redzot šo pozitīvo lietu, ciema iedzīvotājus pārsteidza tas, ka blakus vecajai katlumājai pļavā ar ekskavatoru tika izrakta liela bedre, kurā uzņēmuma «Vuk» ekskavatorists sāka noglabāt būvgružus. 
 
«Sākumā domājām, ka tas ir pārpratums, centāmies sazvanīt Jelgavas novada atbildīgās personas, lai nejēdzību novērstu, taču saskārāmies ar neziņu un neizlēmību un nācās zvanīt «Zemgales Ziņām,» saka triju daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku biedrības vadītājs skolotājs Jānis Rihards.

Viņš piebilst, ka pēdējā laikā novadā daudz kas sakopts, izremontētas skolas, tādēļ nejēdzība ar būvgružiem likās jo īpaši neizprotama. «Pirms kāda laika šajā pļaviņā domājām ierīkot bērnu laukumu. Tad to aizliedza, jo apakšā ir elektrības kabelis un ūdensvads. Acīmredzot tagad bedres rakšanai nekādu ierobežojumu nebija,» teic J.Rihards. 


Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 14. aprīļa, «Zemgales Ziņās»