ZZ.lv ARHĪVS

Vakanču gadatirgū – 304 darba meklētāji (FOTO)

Santa Logina

2016. gada 8. aprīlis 00:43

15415
Vakanču gadatirgū – 304 darba meklētāji (FOTO)

Šuvējs, administrators, pastnieks, picu cepējs, pārdevējs, metinātājs, kravas automobiļu vadītājs – tikai dažas no kopumā aptuveni 120 dažādām darbavietām, uz kurām vakar vakanču gadatirgū Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Jelgavas filiālē bija aicināti pieteikties jelgavnieki.

Pirmie vakanču gadatirgus dalībnieki pie NVA ēkas sāka pulcēties jau labu brīdi pirms pasākuma atklāšanas. Izpētījuši uz vietas saņemto vakanču sarakstu, darba meklētāji NVA telpās drūzmējās jau no paša rīta, veidojot rindas pie 16 darba devējiem.

Ar mērķi atrast friziera darbu NVA bija ieradusies Aija Lazdiņa. «Esmu Rīgā beigusi frizieru kursus, taču darbu atrast nevaru – visur prasa pieredzi. Gadu nostrādāju Rīgā, bet salons bankrotēja, un man nācās darbu pamest. Jelgavā neko nevaru atrast, bet uz Rīgu nevaru izbraukāt,» stāsta Aija, kura strādājusi par marķētāju, taču neko nav varējusi nopelnīt. Friziera vakanci sarakstā Aija gan neatrod, taču viņa ir optimisma pilna un gatava strādāt jebkuru citu darbu. Kā saistošākos no piedāvātajiem viņa min marķētāja vai konditora palīga vakanci.

Izpētījis sarakstu, bet neko sev saistošu neatradis, Andrejs Knupkis vēl domā, vai pieteikties kādai no vakancēm. Andrejs stāsta, ka 15 gadu nostrādājis rūpnīcā, taču pēc slimības darbavietai vairs neesot bijis vajadzīgs, kaut strādājis labi. Darbu viņš gribētu atrast Jelgavā, jo braukāšana uz Rīgu paņem daudz laika.


Visu rakstu lasiet piektdienas, 8. aprīļa, «Zemgales Ziņās». Foto: Raitis Puriņš